Lorente: “la quantia per l’incompliment dels acords dels PAI’s Albaida i Canyoles podria ascendir a 1.4 milions d’euros”

Des del Grup Municipal d’EU s’ha enregistrat una proposicó que haurà de ser tractada d’ofici en el proper ple municipal sobre els incompliments dels convenis i acords sobre els Programes d’Actuació Integrada (PAI) Canyoles i Albaida. De fet, segons el portaveu de la formació d’esquerres Miquel Lorente “l’incompliment injustificat dels convenis i acords per part dels agents urbanitzadors poden implicar la pèrduda per part d’aquestos de fins el 10% de la quantitat total del projecte del PAI. Tenint en compte que el PAI Canyoles estava valorat en 8 milions d’euros i i el PAI Albaida en 5.6 milions les quantitats que haurien de passar a formar part de les arques municipals, segons la normativa vigent,  sería d’1.4 milions d’euros”. En aquest sentit, des de la coalició s’ha assenyalat que “aquestes quantitats haurien de ser encaminades directament a compensar a tots els llauradors que estan patint un IBI desproporcionat, a més d’altres càrregues fiscals que han estat la conseqüència d’una política urbanística sense cap sentit i imposada a la ciutadania per part de l’equip de govern del PP”

Per altra banda, des d’EU també s’ha demanat en la proposició “la desclassificació dels terrenys afectats per aquestos PAI’s, perquè és pose punt i final a l’agressió que ha patit el territori durant la gestió de Rus i perquè tornen a ser  terres de producció agrícola i siguen tractades fiscalment com realment els pertoca”. Finament EU ha indicat que “els agents urbanitzadors d’una manera lliure optaren a fer un negoci i tots sabem que qualsevol mena de negoci comporta un risc. Els agents varen assumir aquell risc i ara han de respondre tal i com acordaren amb l’administració”.