Lorenzo Segarra acaba la seua presidència en la Germandat de Confradies de Xàtiva

 

“Han sigut dos anys de molt de treball i d’intentar llimar alguna de les coses que vèiem que no es feien bé”

Després de dos anys, arriba al seu final el mandat de Lorenzo Segarra i la Confraria Jesús de la Bona Mort i Ntra. Sra. de l’Esperança. Per açò, hem fet un balanç de tot aquest temps amb el fins ara president mentre visitàvem la seua última iniciativa en el càrrec, l’exposició de fotografia antiga.
Ens trobem en l’exposició fotogràfica de la Casa de la Cultura, última activitat que realitza des de la presidència. 

Així és, i estic molt content d’ella. La nostra idea era finalitzar aquests dos anys amb un esdeveniment que s’isquera un poc del normal i, després de 13 anys, vam decidir realitzar la segona mostra de fotografia antiga. Crec que l’èxit ha sigut rotund, hi ha 120 fotografies i, excepte el Crist del Carmen que no és una imatge tan espectacular de fotografiar, estan totes les Confraries representades.

Acaben dos anys, suposem que molt intensos. Quin balanç fa? 

A mi m’agrada dir que la presidència és de la Confraria, no de la persona. Han sigut dos anys de molt de treball i d’intentar llimar alguna de les coses que vèiem que no es feien bé, sempre per a millorar i intentar traure alguna cosa nova que asseguera les bases per a una futura evolució. En definitiva, estic content amb el balanç i tinc la satisfacció que la gent ens ha acceptat i ens ha ajudat.

En què ha canviat la Setmana Santa de Xàtiva baix el seu mandat? 

Vull pensar que alguna cosa ha canviat. De moment hi ha dues processons noves, encara que açò ho atorgue més a un èxit de les Confraries, i a més espere que aquesta no siga l’última retrospectiva fotogràfica. Hi ha moltes coses que hem volgut fer i no hem pogut, però pense que la gent ha quedat contenta amb el treball de la nostra Confraria.

Amb quina part positiva i negativa es queda?

La part positiva és la intenció de declarar la Setmana Santa com a Festa d’Interès Turístic Autonòmic. El més negatiu, no aconseguir haver fet la representació de la Passió.

Per al nou president que entre, quin consell li donaria? 

Que tinga molta, molta, molta paciència. Cal bregar molt i saber prendre decisions perquè no es vol perjudicar a ningú, però al final hi ha algunes vegades que algú ix més perjudicat. Tots hem d’entendre que les coses es fan per a bé, i quan es proposen activitats o iniciatives, cal tenir paciència i entendre a tot el món.

Finalment, té una línies per a acomiadar-se. 

Vull agrair a tots els organismes, com l’Ajuntament i la Diputació en la persona d’Alfonso Rus, per tot el treball i l’ajuda que ens han prestat. Quan Rus no siga president, la Setmana Santa de Xàtiva es ressentirà. També vull acordar-me de la Regidoria de Cultura, amb Mª Nieves Pla al capdavant, de totes les autoritats, Confraries i també d’eixa gent amb la qual en algun moment hi ha hagut alguna discussió, ja que sempre és bo tenir aquest punt de diferències per a seguir millorant.