“Mai ens cansarem d’invertir en salut i en qualitat de vida”

Comença el curs escolar i l’Ajuntament de Xàtiva, mitjançant la seua regidoria d’Esports i Salut, ofereix un nou ventall d’activitats per seguir promocionant la salut mitjançant la pràctica de l’exercici físic. A continuació detallem l’oferta d’aquest 2014/15.Parlem amb Yolanda Sipan, regidora d’aquesta àrea.

Quines són les ofertes esportives municipals que es presenten per al nou curs?

Ens tinguem que basar en quatre punts diferenciats en l’oferta. En primer lloc, parlem d’activitats d’adults, on l’últim any vam tenir la participació de més de 500 persones fins als 80 anys, en classes de pilates, manteniment físic, tai-xi, gimnàstica correctiva, aeròbic i balls de saló. D’altra banda, hem de destacar les escoles esportives, amb aproximadament 500 xiquets i xiquetes d’entre 3 i 16 anys, que practiquen aeròbic, taekwondo, gimnàstica rítmica, atletisme, voleibol, bàdminton, esport adaptat i handbol. En tercer lloc, comptem un any més amb la ruta sana, una iniciativa gratuïta on un grup de gent, acompanyats per un monitor, poden realitzar les deu rutes que oferim. És una iniciativa gratuïta, totalment consolidada i en aquest any han passat més de 3.000 persones, una relació social increïble per a la que sols cal unes sabatilles per participar. A més, aprofitem aquesta ruta com a plataforma per promocionar la salut i aquest mes informarem sobre el colesterol. Ens faltava un pilar que garantirà altres modalitats i, per últim, comptem amb el pla de dinamització de la ciutat de l’esport entre les que destaca: pàdel, tennis, zumba (infantil i major), cicloindoor i esgrima.

Quina és la principal novetat per enguany?

Nosaltres realitzem durant l’any diferents enquestes, ja que el nostre objectiu és millorar i que la gent estiga el més a gust possible. Per aquest motiu, hem ampliat el grup de pilates durant dos dies més, fent les classes al Col·legi Gozalves Vera els dilluns i dimecres de 19:05 a 20 hores. Un lloc cèntric que facilita l’arribada als usuaris. D’altra banda, començarem abans que els altres anys la ruta sana, en aquesta ocasió serà el dissabte 27 de setembre.

Què més es desprèn d’aquestes enquestes?

Sobretot posen en valor la gran capacitat dels monitors, personal totalment qualificat i que fa que les persones es troben a gust, repetisquen i funcione el boca a boca. Ens preocupa la qualitat i ens preocupen les persones, i nosaltres treballem per la ciutadania. He de recordar que tenim diversos canals oberts a l’opinió dels ciutadans, com és “l’Alcalde a un clic”, o mitjançant la nostra web (www.xativa.es/deportes).

A més, va a realitzar-se durant aquest dissabte 27 una jornada de portes obertes a la Ciutat de l’Esport.

Es tracta de la primera jornada de portes obertes de la Ciutat de l’Esport, amb l’objectiu de donar a conèixer les instal·lacions i les múltiples i variades activitats esportives amb que compta la ciutat, així com els diferents serveis que ofereix cadascuna, de forma gratuïta, per promocionar la pràctica esportiva i responent a l’èxit que va suposar una iniciativa semblant a l’estiu amb l’escoleta. Així, el dissabte 27 de setembre, entre les 9:30 i les 21 hores, tot aquell que ho desitge pot conèixer de primera mà aquesta oferta que oferim, amb entrada totalment gratuïta. Per a l’ocasió estan convocats a participar de forma voluntària els clubs i associacions pertanyents a la Coordinadora de clubs i associacions esportives de Xàtiva. Participaran les Escoles Esportives del Consell Esportiu i les activitats del pla de Dinamització de la Ciutat de l’Esport. És una plataforma per als que comencen una modalitat, després puguen perfeccionar-se i formar part dels nostres clubs.

Com valora aquesta oferta que la regidoria posa a disposició dels ciutadans xativins?

És una oferta esportiva municipal molt àmplia i variada i té una magnífica acollida. Garantim ofertes a un preu social perquè tot el món tinga una possibilitat reial i accessible de poder realitzar esport. I tot açò utilitzant diferents instal·lacions com el Gonzalez Vera, l’IES Ribera, l’IES Simarro, el Col·legi Jacint Castañeda, el pavelló de Vòlei, el pavelló Francisco Ballester, la Ciutat de l’Esport… amb horaris i modalitats per a totes les edats des dels 4 fins als 80 anys. Vull aprofitar per agrair als responsables d’aquests centres la cessió dels seus espais.

Com a informació de servei, parle’m de formes de pagament i dates d’inici.

A excepció de la ruta sana, que comença aquest dissabte, la resta d’activitats aniran des de l’1 d’octubre fins al 31 maig. Com a forma de pagament, les escoles esportives (4-16 anys) es paguen d’una sola de vegada, en un pagament únic de 61€ a l’any. Les activitats d’adults es paga en tres vegades o en una pel total: si s’abona tot el curs tenen un mes de regal bonificat. Per la seua banda, els jubilats o pensionistes disposen d’una rebaixa del 50%, mentre que l’esport adaptat és gratuït, i disposem de diverses beques especials. En definitiva, un adult pot fer esport amb la programació esportiva del consell esportiu des de 8,50 € al mes i un jubilat des de 4,25 € al mes. Són taxes congelades que no variaran en tot l’any.

Aleshores, i malgrat l’època complicada, l’Ajuntament de Xàtiva segueix apostant per oferir una programació esportiva molt més completa any rere any.

Des de l’equip de govern del Partit Popular ens preocupem de promocionar l’esport com a salut. Volem arribar a col·lectius com l’adolescència i joventut, subvencionant amb el carnet jove el 50% en la Ciutat de l’Esport, subvencionant la piscina coberta per discapacitats individuals i col·lectius, i per a les persones amb fibromialgia, oferint bonificacions per discapacitat, família nombrosa, xiquets gratuït a tots els becats fins a 21 anys. Volem que la ciutadania seguisca participant per a millorar. Invertim en salut i en qualitat de vida, i mai ens cansarem de recolzar aquest programa.