María José Tortosa, reelegida presidenta de la Mancomunitat per majoria absoluta

  • L’alcaldessa de Vallada era escollida aquesta setmana al plenari celebrat a Xàtiva amb un total de 16 vots a favor, una abstenció i cap vot en contra

“Destacar que durant aquests dos últims anys us he tingut al meu costat com a representants dels veïns i veïnes més enllà de les sigles polítiques”. Amb aquestes paraules agraïa l’alcaldessa de Vallada, M. José Tortosa, el seu suport als partits polítics per estar al capdavant de la legislatura 2019-2023.

Al fer balanç dels dos anys al capdavant de l’entitat, Tortosa va ficar de manifest, en el seu discurs d’investidura, la millora de les infraestructures augmentant les dotacions de materials i maquinària útil per als pobles; instaurant l’administració electrònica; i millorant la web de la Mancomunitat en la qual s’exposen els recursos principals dels pobles mancomunats.

La presidenta de la Mancomunitat senyalà una altra línia en la qual s’ha treballat com és el tema de l’ocupació, en el que s’ha continuat apostant pels Tallers d’Ocupació, ben importants per aportar vies de solució a la inserció laboral alhora que actuen com a instrument de millora de la formació laboral. Eina fonamental de la gestió mancomunada va ser l’aprovació del Pacte Territorial Costera-Canal  i la seua continuació durant tota la legislatura portant a terme programes experimentals que hi han posat en relleu els recursos de la comarca, alhora que s’ha donat assessorament als emprenedors i aturats  mitjançant l’atenció personal i tallers grupals per facilitar la seua  inclusió en el mercat de treball.

Tortosa va afegir des de l’entitat que presideix que s’han millorat els serveis socials, mitjançant la incorporació de personal tècnic, administratiu i jurídic que han possibilitat millorar l’atenció a les persones adultes i menudes més desfavorides.

 

Línies d’actuació

Tortosa va exposar entre els pròxims reptes ajudar als ajuntaments a implementar el Pla d’igualtat mitjançant la incorporació de l’agent i promotor d’igualtat.

Així mateix, una de les línies mestres d’aquesta nova legislatura serà el desenvolupament del Pla de dinamització turística de la comarca, pla que “en els pròxims tres anys ha de posar en valor els nostres recursos turístics i crear eixe producte que ens visibilitze i ajude a millorar la nostra economia” manifestà Tortosa.

A més, va fer recalcament especial en les polítiques dirigides als més joves, la qual cosa es veurà reforçada per la incorporació d’un tècnic de joventut, on es portarà endavant el programa “Enrrolla-T” amb la finalitat que la joventut tinga un oci actiu i saludable.

La presidenta també va fer menció al nou projecte  del Pacte Territorial per l’ocupació sol·licitat per al període 2019-2020, on es buscarà ampliar la seua presència en el territori amb accions als ajuntaments, entitats i centres educatius.

A més , Tortosa apuntava durant el discurs, la importància de la reforma dels estatuts per tal d’adaptar-se a la nova llei de mancomunitats.

Per a finalitzar, la presidenta va manifestar el seu orgull i compromís per seguir al capdavant de l’entitat supramunicipal continuant amb la senda duta a terme amb anterioritat.