Maria Ureña es proclama subcampiona d’Espanya de 3.000 metres

Medalla de plata per a l’atleta de Xàtiva, Maria Ureña en la prova dels 3000 m. dels Campionats d’Espanya en categoria juvenil que s’han celebrat durant aquest cap de setmana en la localitat biscaïna de Durango. A més, Maria ha polvoritzat el seu registre personal deixant-lo en uns fantàstics 10´14”88 (la seua marca anterior era de 10´25 que va aconseguir en categoria cadet quan precisament va fer bronze en els nacionals), marca que se situa la segona del Rànquing Nacional de la temporada.

Molt bon plantejament de Maria durant tota la carrera doncs no es va encebar amb el ritme fort impost per l’atleta Catalana Judit Pérez i conscient del seu excel·lent estat de forma va guardar forces per a l’últim quilòmetre, i va ser en eixe moment quan va començar la seua remuntada del quart lloc que ocupava fins al segon.

Pau Tormo, durant la prova.L’altre representant del Club Atletisme Xàtiva en aquests nacionals va ser el marxador de L’Ènova, Pau Tormo, que es va classificar en el lloc tretze amb una marca de 54´04”88 complint amb escreix l’objectiu doncs el seu estat de forma per a aquests nacionals no era el més idoni.

En els 10 kms de Canet d’en Berenguer, prova del Circuit de la Diputació de València, els resultats dels atletes del C.A.X. van ser més que acceptables ja que Concha Garcia aconseguia pujar al podi en aconseguir la 3a posició en la categoria de Veteranes C. Van aconseguir entrar entre els 10 primers: Jonathan Piqueras 5é, Oscar Péris 7é i Amadeo Blanquer 8é; tots en la categoria Junior-promesa. A més molt bona també la classificació de Cristina Orenes en Veteranes A en entrar en la 6a posició.

Per a dissabte vinent, se celebrarà el Campionat Autonòmic de la categoria Junior en les pistes d’Elx en sessió vespertina.