Més de 1.100 inscrits a la Pujada al Castell de Xàtiva

  • Nerea Roses, presidenta del Club Atletisme Xàtiva, destaca l’èxit de participació en la prova

Hui, a partir de les 10 hores, tindrà lloc la prova d’atletisme més important que cada any acull Xàtiva: la Pujada al Castell. Aquesta reconeguda cursa, que enguany celebra la 31a edició, donarà inici hui a les 10 hores des de l’Albereda Jaume I.

Posteriorment, a les 12 hores, tindrà lloc la carrera infantil, la inscripció de la qual és gratuïta i encara està oberta.

Divendres al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació per part de Perdo Aldavero, regidor d’Esports, i de Nerea Roses, presidenta del Club Atletisme Xàtiva. La pròpia Nerea reconeixia que és “tot un èxit” la xifra de més de 1.100 corredors participants, sobretot tenint en compte l’amplia oferta de proves que hi ha tots els cap de setmana a la zona.

La presidenta del CAX va informar sobre les característiques de la prova. Cal destacar que es tracta d’un circuit de 10 km. homologat per la Federació que recorre el conjunt històric i monumental de Xàtiva fins arribar al Castell. Hi haurà control de carrera per sistema de xip i avituallament abans del km. 5, així com sòlids i beguda a la meta. També cal esmentar la samarreta tècnica commemorativa de mànega llarga i els serveis de guarda-roba, WC, dutxes, assistència tècnica i massatgista a l’arribada a meta.

Hi haurà trofeus per a totes les categories i premis en metàl·lic per als guanyadors.

Per la seua part, Pedro Aldavero ha agraït al club xativí i als patrocinadors l’esforç que realitzen any rere any per dur aquesta prova endavant.