Més de 19.000 visitants han gaudit de l’exposició de Sorolla ‘Figura i llum’

  • Hui, últimes visites guiades d’aquesta mostra exclusiva
  • ‘La modernitat’ també s’acomiada del Museu de Belles Arts

Demà finalitzen les dues exposicions temporals dedicades a Joaquín Sorolla “Figura i llum” i a l’Equip Crònica, Artur Heras, Manolo Boix i Juan el Genovés “La modernitat” que des del passat 20 de febrer romanen exposades en el Museu de Belles arts “Casa de l’Ensenyança” de Xàtiva.

Des de la seua inauguració, un total de 18.800 visitants han pogut contemplar les dues exposicions temporals que al juny tornen a les seues habituals ubicacions, xifra que es preu que es supere aquest cap de setmana.

Amb aquest motiu i perquè totes aquelles persones que no hagen tingut encara la possibilitat de visitar-les puguen fer-ho, s’han preparat per a hui diumenge les dues últimes visites guiades al nou museu que tindran lloc a les 11 i a les 12.30 hores.

El punt de trobada serà en la porta del museu de Belles Arts “Casa de l’Ensenyança”. La primera visita serà en valencià i la segona sessió en castellà. Cal recordar que l’entrada al recinte és gratuïta i la visita guiada costarà 2 euros per als adults, sent els xiquets gratis.

Al capdavant de les visites està Ana Hernández, agent de Desenvolupament Turístic de l’empresa xativina Eventto. No és necessari fer reserva prèvia.

 

Mª José Pla, regidora de Cultura i Ángel Velasco, director del Museu

“Estem preparant diverses exposicions amb fons propis”

Després de tres mesos en funcionament, quin balanç es fa del nou Museu de Belles Arts?

Pla: L’acollida ha sigut magnífica, amb al voltant de 19.000 visitants. La gent tant de Xàtiva com de la comarca ha expressat així el recolzament a un projecte en el que veníem treballant molts anys. Cal recordar que el primer mes vam dinamitzar el museu amb visites guiades, actes nocturns i una obertura gratuïta per fomentar que els visitants vingueren a gaudir i a conèixer aquest nou espai. Junt aquesta inauguració vam acollir dos mostres importantíssimes, la primera d’elles dedicada a Sorolla, el que ha fet que la gent haja vingut i s’haja interessat per una mostra sense precedents cedida per Diputació.

IMG_0341Per què es tan important la mostra i ningú deuria de deixar escapar aquesta última oportunitat per gaudir d’ella?

Velasco: La importància és l’autor. A més de ser obres de Sorolla, és la primera vegada que s’han exposat conjuntament. És una ocasió única per veure aquest conjunt cedit per Diputació, ja que dilluns tornen a les seues estàncies habituals. L’altra mostra, també de Diputació, és una mostra que ens parla de la modernitat.

Hi ha prevista una continuïtat expositiva en les sales itinerants?

V: No van a ser consecutives però tampoc anem a deixar passar molt de temps entre elles. Estem preparant diversos projectes i anem a utilitzar fons propis que actualment estan al magatzem. A més, també tenim previst fer una mostra amb les donacions, tal i com es va fer fa unes setmanes amb l’Arxiu Municipal.

Un llegat important que des de l’àrea de Cultura es deixa a Xàtiva.

P: Com representant del Partit Popular, sols puc fer un balanç positiu d’aquest temps. Hem estat 20 anys al capdavant de Xàtiva, personalment vuit en l’àrea de Cultura, i pense que la gestió ha sigut bona. Tenim un nou museu, que és també gràcies al treball fet amb anterioritat amb la compra de la Casa de l’Ensenyança i tots els milions invertits. També estic molt orgullosa de Carrers d’Art, que ha servit per dinamitzar encara és una ciutat amb un arrel cultural molt important. Hem escoltat a tots els col·lectius, els hem inclòs en els programes culturals i espere que la gent puga seguir gaudint de la cultura, ja que és de tots i per a tots.