“Més que arreplegar diners el que volem és donar a conèixer l’asil”

Per segon any consecutiu, Fomento Cultural CR ha posat en marxa l’exposició d’artesania i fotografia que acull la residència San Antonio de Xàtiva. En ella es vol mostrar al públic els treballs manuals que han anat realitzant els residents. En aquesta mostra, a més d’ensenyar les habilitats de cadascú, destaca la intenció dels mateixos per col·laborar econòmicament amb la venda de les seues manualitats. El desig de tots els que han participat en el muntatge no és altre que mostrar l’entusiasme i el bon fer dels seus autors, la tasca personal i eficaç que ha culminat en aquesta presentació, per a que siga un estímul per a altres centres. Aquesta mostra es podrà visitar fins al 8 de gener en la Casa de la Cultura de Xàtiva, en horari de 11 a 14 hores i de 17:30 a 20 hores. Hem parlat amb Rafael Martínez, president de Fomento Cultural CR.

Què mou a Fomento Cultural a dur endavant aquesta iniciativa?

En realitat va ser una idea de la Mare Superiora que, per cert, ha faltat aquest any.  Aquest és el nostre segon any i el que busquem és donar protagonisme a la gent major, que es senten importants. Més que arreplegar diners, una xifra que tampoc permetrà solucionar grans problemes, el que volem és donar-los a conèixer, que la gent sàpiga que ací està aquest centre i la llavor que desenvolupa des de fa més de 100 anys.

Què trobarà el visitant en aquesta mostra?

Captura de pantalla 2013-12-28 a la(s) 15.38.12No es pretén tenir allí grans obres, sinó diverses mostres dels treballs manuals que fan tots els residents d’aquest centre. Amb ella volem que es mantiga viu el tema i que es puga col·laborar amb aquesta causa. És una manera de donar-ho a conèixer i que la societat xativina s’involucre amb l’asil.

Com ha evolucionat aquesta exposició?

L’any passat ja va haver molta gent que va col·laborar en el muntatge i en l’elaboració d’objectes. La primera edició va ser un èxit i va ser una experiència molt positiva. Com a principal novetat, cal destacar que en aquesta ocasió es celebrarà en la planta baixa de la Casa de la Cultura, una situació que ens ha permès millorar la qualitat. Tenim més experiència, s’han polit molts detalls i la resposta ha sigut magnífica una vegada més per part de tots.

Tindrà continuïtat en els propers anys?

Aquest any volem ja afiançar-la. Imagine que molts voldran seguir ja que és una oportunitat de que, al menys una vegada a l’any, es puguen obrir les porten d’aquest centre. S’estan adquirint moltes coses i s’estan adquirint molts articulats dels que allí es fan durant tot l’any.

Per finalitzar, un desig nadalenc.

Que la gent participe, s’involucre i que es done a conèixer el màxim possible aquests tipus d’iniciatives que realitzem per ajudar a aquestes persones.