Mesures de protecció en els jutjats de Xàtiva

La Conselleria de Justícia estén aquesta setmana les mesures de protecció contra el Coronavirus a tots els jutjats de la Comunitat Valenciana, amb la instal·lació de mampares fixes i provisionals i el repartiment de guants, màscares i bolígrafs d’un sol ús entre els professionals i usuaris.

Concretament, es col·loquen proteccions provisionals (pantalles de vinil o plàstic, segons els casos) en 51 instàncies judicials, entre elles els jutjats de Xàtiva, on els degans de cada partit judicial ho van sol·licitar. Algunes seus ja disposaven del material, per la qual cosa la seua instal·lació és a càrrec dels seus serveis de manteniment. Aquestes proteccions provisionals estan en les zones de gran afluència de públic, com els taulells i finestretes de plantes baixes, sobretot en els situats en els jutjats de guàrdia, registre civil, deganats i jutjats de violència sobre la dona.

Per a reforçar les mesures de protecció hi ha 300 pals delimitadors que fiten les zones de més afluència de públic, com els registres civils i algunes zones comuns, i recordaen als usuaris la necessitat de mantindre la distància de seguretat.