Millor il·luminació en el 80% dels carrers de Xàtiva

  • La inversió, de 153.000 euros, prové de la Diputació i de fons propis i s’emmarca al “Xàtiva Creix”

L’Ajuntament de Xàtiva ja ha iniciat la segona fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes, que millorarà la il·luminació de vora setanta carrers de la ciutat amb una inversió de 153.000 euros. Les millores s’inclouen dins del Pla Director d’Inversions Xàtiva Creix, amb 58.000 euros de fons propis i 95.000 euros provinents de la Diputació de València.

L’actuació pretén augmentar els nivells d’il·luminació en determinats carrers amb la finalitat de millorar la qualitat de la il·luminació pública i augmentar la seguretat vial en el casc urbà de la ciutat mitjançant la substitució de l’enllumenat antic per lluminària amb una tecnologia led regulable en funció de l’altura de la columna i l’ample del vial.

La importància d’aquesta intervenció radica en que es tracta d’una de les demandes més repetides per part de la ciutadania al llarg d’aquesta legislatura, que demanava un canvi respecte a la deficient instal·lació lumínica a la ciutat.

Aquest treball afectarà a 563 punts d’il·luminació de vora setanta carrers repartits per tota la ciutat, com la zona de la Bola, el Barri Nord Oest, l’accés a Xàtiva per Novetlè, la zona Palasiet o els carrers propers a la Plaça de Bous, entre d’altres. En definitiva, espais per als vianants de connexió, carrers de vianants i voreres.

A més a més, l’empresa concessionària s’ha compromés a incrementar en 81 el nombre de faroles a col·locar en aquesta segona fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes.

“És una inversió molt important que ens permetrà actuar en quasi setanta carrers de la nostra ciutat i superar la deficient instal·lació que hi havia. Amb aquesta segona fase complim terminis i ens plantegem l’inici de la tercera als polígons, permetent-nos finalitzar la legislatura havent renovat el 80% de la il·luminació de l’interior de Xàtiva”, ha explicat el regidor de Serveis Públics, Ignacio Reig.

 

Millores lumíniques al Francisco Ballester

La Regidoria d’Esports ha anunciat que el pavelló municipal Francisco Ballester ha millorat la seua il·luminació amb la col·locació de bombetes led que reduiran el consum elèctric de la instal·lació.  L’actuació ha consistit en la retirada dels actuals projectors d’halògens metàl·lics de 1.000w, ubicats a la part central, així com en la instal·lació d’un total de 24 nous projectors amb una tecnologia led de 360w. Amb aquest canvi la instal·lació s’assegura un estalvi del consum elèctric en un percentatge superior al 60%, a més de la reducció dels costos de manteniment. Part dels projectors que s’han retirat de la part central han estat recol·locats en la mateixa instal·lació, substituint altres que no funcionaven. L’execució, que ha durat menys d’una setmana, ha tingut un cost total de vora 18.000 euros. “Des de la Regidoria d’Esports ens vam comprometre a l’inici de la legislatura a millorar la il·luminació de les nostres instal·lacions  esportives municipals. Vam iniciar el camí amb el Pavelló de voleibol i continuarem amb el camp Murta. Ara li ha arribat el torn  al Pavelló Francisco Ballester, i pròximament estan previstes altres millores”, ha indicat el regidor d’Esports Pedro Aldavero.