Miquel Lorente vol apropar el Mercat Municipal als joves

  •  El primer tinent d’alcalde visita les instal·lacions per conéixer la situació dels venedors del mercat tradicional

El primer tinent d’alcalde de Xàtiva, Miquel Lorente visitava divendres a les instal·lacions del mercat municipal. Lorente ha aprofitat l’ocasió per presentar-se als propietaris dels llocs de venda i conéixer de primera mà la situació del mercat tradicional. El regidor ha anat lloc per lloc per tal d’oferir la seua voluntat de col·laboració i suport als comerciants.

Lorente ha declarat “que un dels principals objectius és adaptar el mercat al detall a la nova realitat comercial de la ciutat i en aquest sentit anem a treballar en contacte directe amb els venedors. Es tracta de fer atractiu el mercat per a la gent jove, de consolidar l’actual clientela i procurar augmentar-la. No hem de quedar-nos solament amb una difusió local sinó també comarcal”.

Lorente té previst dur a terme tota una sèrie d’iniciatives de dinamització d’aquest indret emblemàtic. El tinent d’alcalde creu que hi ha que potenciar el mercat municipal com a referència d’una modalitat de comerç minorista de referència a nivell local i comarcal, la puixança de la qual cal recuperar. En aquest sentit, Lorente aposta per desenvolupar una programació anual d’activitats de dinamització, com ara convocatòries de caire gastronòmic, tasts, tallers de cuina o campanyes d’alimentació saludable.

Lligat a aquesta última proposta, el regidor d’Esquerra Unida pensa implementar una estratègia de vinculació amb l’àmbit educatiu. Les accions es concretarien en el disseny d’activitats adreçades als escolars de la ciutat per tal de difondre el coneixement sobre el mercat municipal entre el sector més jove de la població.

D’altra banda, Lorente ha comentat la possibilitat d’emprendre accions de millora de la imatge del mercat. Aquestes iniciatives van des de campanyes de comunicació a actuacions en mobiliari urbà, totes encaminades a aconseguir un rellançament de l’activitat del mercat.

Miquel Lorente s’ha compromès amb els venedors a convocar una jornada de treball conjunt. L’objectiu és dur a terme una priorització de les mesures a desenvolupar. El regidor també veu necessari establir un pla d’acció concret, amb una seqüència temporal adequada i que tinga en compte els recursos disponibles. Està previst que aquesta jornada de treball tinga lloc en el proper mes de juliol, encara que no s’ha tancat una data concreta.