Mónica Oltra anuncia 1’2 milions d’inversió per a la remodelació de la base aèria

  • La vicepresidenta destaca la preparació i experiència dels cossos especialistes en extinció d’incendis de la Comunitat Valenciana

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat una inversió d’1’2 milions d’euros per a les obres de remodelació de la base aèria de prevenció i extinció d’incendis d’Énguera, “la més antiga de la Comunitat Valenciana”. La vicepresidenta ha visitat aquesta setmana la base aèria acompanyada pel subdirector de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), Jorge Suárez, per a conéixer l’estat actual d’aquestes instal·lacions, les manques de les quals i necessitats s’estan estudiant. En aquests moments s’està realitzant la redacció del projecte amb un pressupost de 108.000 euros.

Oltra assenyalava que la base d’Énguera és una de les bases més importants del territori valencià ja que es troba en un punt estratègic amb una gran visibilitat per a poder atendre i protegir “les valuoses masses forestals de la zona” i, per això, “és una prioritat modernitzar-la i dotar-la de tot el necessari”.

Durant la visita a les instal·lacions, la vicepresidenta també va tindre l’oportunitat de reunir-se amb el personal de la base, del qual destacava “la preparació i experiència” dels seus cossos especialistes en l’extinció d’incendis, als quals qualificava com “dels millors d’Espanya, gràcies també a la instauració d’un comandament únic en la gestió dels incendis”, una tècnica “pionera a Espanya”.

La base aèria d’Énguera, situada en el paratge de la Carrasquilla en la serra que dóna nom al centre, és una de les més antigues d’Espanya i té un paper fonamental en la protecció d’una zona forestal d’alt interés ecològic i de gran vulnerabilitat respecte al risc d’incendis forestals.

La base forma part de l’estructura amb la qual compta la AVSRE, que té com a objectiu donar una ràpida resposta en qualsevol punt de la Comunitat Valenciana enfront d’un incendi forestal o a una altra emergència, per al que és important tindre distribuïts estratègicament per tot el territori els mitjans d’extinció.