Navarrés acabarà amb els problemes d’accessibilitat de l’Ajuntament

  • Al final del present exercici, les ajudes de la Diputació al municipi hauran superat el milió d’euros

La Diputació de València ha destinat 40.000 euros a Navarrés per a millorar l’accessibilitat de l’Ajuntament. Una subvenció directa que posarà solució a “un gran problema, a una reivindicació històrica dels veïns”, segons l’alcaldessa, Estela Darocas.

Les actuacions que es van a dur a terme són la reforma dels serveis, per a adaptar-los a persones amb mobilitat reduïda, i la construcció d’un ascensor. Segons explica l’alcaldessa de Navarrés, l’edifici municipal consta de tres plantes: en la primera es troba l’àrea d’administració, alcaldia i les regidories, i en la segona el saló de plens.

Darocas assenyala que han rebut queixes “perquè hi ha persones majors o amb diversitat funcional que no poden accedir com sí fa la resta de veïns als serveis de l’Ajuntament i en algunes ocasions ha hagut de baixar el personal a atendre’ls perquè no podien pujar a fer els seus tràmits”. El mateix, assegura Darocas, passa quan se celebra un ple. “A alguns veïns que solen assistir a les sessions els costa vindre perquè han de pujar dues plantes”.

Les obres en aquest municipi de la Canal, d’uns 3.000 habitants, suposaran una inversió propera als 60.000 euros. D’aquesta quantitat, la Diputació de València aportarà 39.900 euros i la resta els posarà l’Ajuntament de Navarrés.

 

Més ajudes directes

La subvenció directa de Presidència per a millorar l’accessibilitat de l’ajuntament, amb expedient datat el 21 de febrer d’enguany i que actualment està aprovat i en tramitació, és una més de les ajudes directes de la Diputació a Navarrés, que al final d’enguany hauran superat el milió d’euros.

Eixa quantitat total d’1.100.000 euros inclou els 405.000 euros que la corporació que presideix Jorge Rodríguez té previst invertir enguany en el municipi de la Canal. A més del condicionament del consistori, amb un pressupost aprovat de 40.000 euros, els comptes de 2018 inclouen 243.000 euros del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), 57.000 euros per a fer front a danys causats per les pluges, 54.000 euros del Fons de Cooperació Municipal i 12.000 euros per a gestió forestal.

On millor s’aprecia l’increment de les ajudes directes al municipi és en la comparativa dels anys 2014-2015, els últims de l’anterior etapa de govern, en la qual Navarrés va rebre 493.000 euros, amb els exercicis 2016-2017, els dos primers de la present legislatura, en els quals la Diputació ha destinat 665.000 euros al municipi. Aquestes ajudes, segons explica el president, “han pogut destinar-se al que han decidit els ajuntaments, en la nostra línia d’apostar per l’autonomia local i garantir un finançament just als municipis valencians per a exercir-la”.