“No podem viure d’esquenes a la realitat, hem d’obrir una nova etapa”

Jorge Herrero, president del Partit Popular de Xàtiva

“No podem viure d’esquenes a la realitat, hem d’obrir una nova etapa”

Quin balanç fas dels resultats electorals a la ciutat?

El primer balanç el vaig a fer positiu pel que fa a la participació. En qualsevol procés democràtic la participació de la gent és fonamental i l’índex de participació a Xàtiva ha sigut molt important, pel que els resultats estan legitimats. Aquest és l’aval més important per a les forces polítiques que han obtingut el recolzament de la ciutadania. El balanç respecte als resultats del Partit Popular, no puc dir que han sigut positius, perquè estaria mentint. Hem de ser conseqüents i hem assumit els resultats. Volem felicitar a les forces polítiques que han obtingut aquest recolzament, i la mateixa nit electoral vaig contactar amb Roger, amb Miquel i amb Cristina. Dins del joc democràtic hem de ser cordials i més dins d’un escenari nou on no hi han majories i on el consens i el diàleg ha de ser la base.

A què es deu la pèrdua de vots respecte a 2011?

Hem de reflexionar i veure quines són les causes per les quals hem tret aquests resultats. La gent ha parlat amb motius, el poble és sobirà i ens ha dit que hem fet mal algunes coses. Ara, hem d’intentar posar solució i tancar un cicle de 20 anys de govern per obrir una nova etapa.

Les sensacions ja eren estranyes durant la campanya.

Hem tingut una campanya molt atípics, envoltada d’unes circumstàncies molt lletges. Açò no li ho desitge a cap partit polític ja que han sigut dies molt durs on ho hem passat mal. No hem pogut desenvolupar la campanya que teníem dissenyada, amb una llista renovada i amb moltes propostes. Volíem presentar-nos justificant tot el que hem fet durant 20 anys i seguir oferint un projecte de progrés i amb garantia d’estabilitat.

Des del PP s’esperava aquest càstig?

Sabíem que l’escenari anava a canviar. Hi han unes marques emergents i el Partit Popular estava sofrint un desgast. Ja hem vist com els nostre partit ha patit un retrocés important a tota Espanya. No podem viure d’esquenes a la realitat i ja a les eleccions europees vam tenir un primer avís. No podem disfressar la realitat i manipular-la perquè a nosaltres no ens faça mal. La política està canviant i al PP li cal una regeneració de formes i de comunicació. Hem fallat a tots els nivells i, sobretot a l’hora de comunicar. A més, la corrupció ens afecta directament, malgrat que està a l’ordre del dia a molts altres partits. Hem de buscar una solució per eradicar-ho completament. Hem tingut la confiança de milers de ciutadans de Xàtiva, amb una base de partit que s’ha buidat en aquesta campanya i en sap especialment mal per tot ells, ja que els plors i la desolació de la nit de diumenge va ser molt dur.

Quin és el futur del Partit Popular a Xàtiva?

Hem de canviar i que la gent sàpiga que seguim estant ací, treballant per Xàtiva. Volem que en un futur, el més prompte possible, ser de nou una alternativa de govern a la ciutat. Anem a fer una oposició fiscalitzadora, tolerant, participativa i constructiva. Estem a la disposició de participar en l’acció de govern per l’experiència que tenim, ja que pense que l’objectiu de tots ha de ser el de millorar la ciutat, vinguen les propostes d’on vinguen. Hem entès que la gent no vol guerres del ‘i tu més’, sinó uns polítics dialogants i que aporten solucions.