Nou escut oficial de la Font de la Figuera

  • L’escut s’inspira en el que hi ha representat als peus de la imatge de la Mare de Deu dels Xics, que es pot trobar a l’església de la Nativitat

L’ajuntament de la Font de la Figuera ha adaptat l’escut municipal al que exigeix ​​el decret 116/1994, de 21 de juny, del Govern Valencià, pel qual es regulen els símbols, tractaments i honors de les entitats locals de la Comunitat Valenciana. Dins del mateix edifici consistorial es poden trobar prop de deu escuts diferents. La Junta de Govern va decidir, aprofitant el final del 700 Aniversari de la Fundació de la Font de la Figuera, normalitzar l’escut de la localitat.

Escut oficial de la FontL’equip de govern afirma a la nota de premsa difosa que ha volgut garantir que no s’introduís cap canvi en l’escut tradicional de la Font. L’escut utilitzat fins ara es basa en un disseny de 1978 que contenia errors com la corona tancada (aliena a la tradició heràldica valenciana que sempre l’ha representat oberta, per ser la pròpia de l’antic Regne de València ) i el manteniment de la forma cardiforme d’ús tradicional tot i que es tracta d’una forma de tradició alemanya i polonesa.

Ara, l’escut segueix incloent com a únics i fonamentals elements, la figuera i la font de la Plaça Major. L’escut s’inspira en el que hi ha representat als peus de la imatge de la Mare de Deu dels Xics, que pot trobar a l’església de la Nativitat de la Font de la Figuera.

El portaveu de l’ajuntament, Vicent Muñoz, ha explicat que “després d’anys disposant d’un escut heràldic no legal i no adaptat al decret 116/1994 de la Generalitat Valenciana, l’actual equip de govern, a instàncies del Consell Heràldic de la Comunitat Valenciana, dependent de la Generalitat, ha aprovat l’adaptació del mateix, respectant la simbologia que ja és familiar per a les i els ciutadans i, alhora, donant compliment al que ordena el govern valencià”.