Oberta la carretera de l’Alcúdia de Crespins afectada pel temporal

  • La Diputació reobri les vies afectades pel temporal i comença a reparar els danys registrats en les carreteres 

L’àrea de Carreteres i Infraestructures de la Diputació de València dóna per finalitzada la situació d’emergència pel temporal i fa un balanç positiu de la situació en la xarxa viària provincial, on es troben obertes al trànsit la totalitat de les carreteres. El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha explicat que “ara estem reparant els danys causats en diverses carreteres de titularitat de la Diputació perquè aquests no afecten ni a la seguretat ni a l’ús diari d’aquestes vies”.

En la Demarcació de l’Alcúdia de Crespins, la CV-580 es va tallar durant la vesprada del dilluns a l’altura del quilòmetre 21 (de Quesa a Bicorp) per despreniments, però s’ha reobert al trànsit durant el matí del dimarts. També va ser tallada la CV-656 entre Fontanars i el límit de la província per aterraments, però la carretera ha sigut oberta també en el matí del dimarts.

En la jornada del dilluns, es van veure afectades principalment algunes carreteres de la Demarcació d’Utiel-Requena, molt especialment la CV-391 de Requena a Villar de Olmos, amb acumulació de neu entre el punt quiilomètric 20 i el 30. El llevaneu va passar en un parell d’ocasions i la carretera no va arribar a tallar-se al trànsit.

En la demarcació de Villar del Arzobispo diverses carreteres van quedar afectades per la neu i aquesta va ser retirada durant el matí. Les vies amb majors complicacions van ser la CV-478 des de Vallanca a Negrón, la CV-483 en l’accés a Arollo del Cerezo i la CV-363 de Losilla a Mas del Olmo, per la la Pobla de Sant Miquel, entre el punt quiilomètric 11 i el 25.

En la Demarcació d’Alzira s’ha demanat precaució en la circulació per la CV-543 en l’accés a Cogullada des d’Alberic, en detectar-se acumulacions d’aigua, encara que no ha sigut necessari tallar la carretera.

En la Demarcació de Bunyol, la CV-580 entre Dos Aguas i Millares també s’ha vist afectada per despreniments produïts durant la vesprada del dilluns, encara que es va deixar lliure un carril i el dimarts s’ha netejat per complet la calçada. I en la CV-428, en l’accés a Cortes de Pallás, la carretera està afectada per xicotets despreniments, igual que la CV-425 en Venta Guaeta, encara que en tots dos casos es va deixar lliure un carril i s’ha netejat per complet la calçada.

També s’ha detectat la caiguda d’un mur de propietat privada en el punt quilomètric 4 de la CV-427, entre Buñol i Yátova pel Rio Juanes, però ja ha sigut atès per Protecció Civil i serà el propietari qui es farà càrrec de la reconstrucció.