Obres Públiques i l’Ajuntament de Xàtiva treballen en la millora dels accessos des de l’A-7

  • S’habilitarà una rotonda en l’encreuament del vial perpendicular a la CV-58, a l’altura del cementeri, que distribuirà el trànsit d’una forma més equilibrada

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, en col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva, executarà la millora de l’accés a Xàtiva des de la A-7 amb la construcció d’una rotonda en l’encreuament del vial perpendicular a la CV-58, a l’altura del cementeri, que distribuirà el trànsit d’una forma més equilibrada, en l’accés a la ciutat.

Així s’ha acordat en la reunió que han mantingut el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, amb el tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat de Xàtiva, Miquel Lorente, per a abordar aquest tema

Segons ha informat el director general, “es tracta del principal accés a la població que registra una altíssima intensitat de tràfic”. Així mateix, ha afegit que aquesta actuació “s’ajusta als objectius de la conselleria, de millorar l’accessibilitat i la mobilitat sostenible, calmar el trànsit i integrar la carretera amb el viari urbà, fent més permeable el pas per als vianants amb condicions de seguretat viària”.

A més, ha indicat Carlos Domingo, s’executarà un pas per a vianants en la rotonda de l’encreuament amb les carreteres CV-58 i CV-645, per a facilitar la mobilitat no motoritzada entre en nucli urbà i la zona de serveis del polígon industrial, on cada vegada es concentra més demanda de població.

L’Ajuntament de Xàtiva col·laborarà aportant el projecte tècnic, els terrenys i finançant el 50% de les obres, i la conselleria que dirigeix María José Salvador finançarà el 50% restant.

Reunió de la mesa de mobilitat

D’altra banda, dimecres de vesprada, la Mesa de Mobilitat de l’Ajuntament de Xàtiva es reunirà al saló d’actes de l’institut La Costera. L’objecte d’aquesta convocatòria és per estudiar les propostes d’inversió del procés de participació ciutadana Decideix Xàtiva que afecten o estan relacionades amb els continguts de l’àrea de Mobilitat.

L’elecció de l’espai per a la reunió de la Mesa de Mobilitat no ha estat aleatòria. Lorente, ho explica: “hem escollit l’institut La Costera perquè la idea és que els alumnes coneguen qüestions relacionades amb el pla de mobilitat urbana sostenible i puguen fer preguntes sobre aquells aspectes que més els cride l’atenció”. Per al regidor, “açò representa una mostra més d’una manera de governar, més transparent, participativa i oberta a la ciutadania”.

Actualment, el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) es troba en fase de contractació d’una empresa o entitat que s’encarregue de prestar el servei de redacció del pla. Aquest servei es va treure a licitació el passat 17 de novembre, amb un pressupost de 60.000 euros. A la licitació concorregueren ofertes de deu entitats, de les quals s’ha elaborat una classificació de cinc, ordenades per la puntuació obtinguda en el procediment administratiu, de caràcter obert, atenent a l’oferta econòmicament més avantatjosa per als interessos municipals, en funció de diversos criteris d’adjudicació. En breu es procedirà a l’adjudicació del servei de redacció del PMUS.