Obri l’Ecoparc Xàtiva per a donar servei a més de 42.000 veïns de la Costera

  • La instal·lació, que ha suposat una inversió de 590.000 €, gestiona els residus d’origen domiciliari que no poden ser tractats a través dels serveis tradicionals de recollida

El consorci per a la Gestió de Residus, COR, en col·laboració amb l’Ajuntament de Xàtiva, ha obert les portes del nou espai de recollida selectiva de residus, ECOPARC XÀTIVA. La possada en marxa d’aquesta instal·lació ha suposat una inversió de 590.000 € i té com a objectiu oferir als ciutadans un nou punt en el qual puguen dipositar residus d’origen domiciliari que no poden tirar-se al contenidor de residus urbans ni als contenidors verds, blaus ni grocs.

Ecoparque IIIL’ecoparc s’ha dissenyat per a donar servei a un total de 42.759 habitants de la ciutat de Xàtiva i les localitats de Barxeta, Cerdà, el Genovés, Granja de la Costera, Llanera de Ranes, Lloc Nou D’En Fenollet, la Llosa de Ranes, Novetlé, Rotglà i Corberà, Torrella i Vallés. Així, els veïns d’aquestes poblacions conten des de hui amb unes instal·lacions adaptades per a rebre residus especials d’origen domiciliari. Per al president de COR, Vicente Parra, “l’Ecoparc Xàtiva és una instal·lació modèlica que va a servir de referent a COR a l’hora de iniciar instal·lacions similars”.

El recinte, que obrirà de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 16 a 18 hores i de 10 a 14 hores els dissabtes i diumenges, està situat en el polígon industrial La Vila de Xàtiva, al costat de la Ciutat de l’Esport, i compta amb una superfície de més de 4.300 m2 i tretze grans contenidors (11 de 26 m3 i 2 de 18 m3) en els quals el ciutadà pot dipositar els residus de gran grandària, restes de poda i altres deixalles no admeses en els contenidors habituals. A més, el recinte compta amb un dipòsit tancat en el qual s’allotjaran els residus mercurials procedents de les piles i bateries, residus d’aparells electrònics i elèctrics i residus perillosos d’origen domiciliari com a olis usats.

Ecoparque IVRespecte a la seua ubicació, des del Consorci s’ha explicat que “la decisió de construir la infraestructura en el polígon de la Vila es deu, principalment, a criteris d’accessibilitat per als veïns de Xàtiva i els municipis de la seua àrea d’influència, per criteris ambientals i perquè les seues activitats no interferisquen amb el casc urbà”. Parra ha assegurat que la xarxa de ecoparcs de COR se seguirà configurant i millorant en el futur i ha afegit que “l’existència d’aquests recintes, juntament amb una correcta conscienciació ambiental, evitaran l’aparició d’abocaments incontrolats de residus, minimitzant l’impacte sobre el medi ambient i ajudant a eliminar abocadors il·legals”.