Olímpic: amb opcions a tot al final de la primera volta de lliga

L’Olímpic, a falta del partit ajornat en el seu dia davant l’Espanyol B, tanca la primera volta “en una bona posició entre els nostres”, ha assenyalat l’entrenador Toni Aparicio. No compara l’entrenador els números de l’equip, 27 punts, amb els 42 i 41 de Llagostera i At.Baleares, però sí amb els altres equips que estan en condicions de lluitar per la promoció d’ascens. Aparicio ho té clar: “l’objectiu és aconseguir com més aviat millor la permanència matemàtica per així, com en la temporada anterior, posar-nos noves metes”.

Les baixes han minvat l’equip des de l’inici de temporada. Les absències des dels primers partits de lliga de jugadors clau en el sistema defensiu de l’ equip com Mendoza o Rifaterra i l’adaptació dels incorporats Revert, Samu o Kike Alcázar va trencar la seguretat defensiva que caracteritza l’equip. Massa gols encaixats en els primers partits. Una vegada recuperats els jugadors i finalitzat el període d’adaptació l’equip va tancar la seua porteria. Des de la derrota davant el Reus (3-1 ) l’equip no va encaixar cap gol fins al 2-0 del Reial Madrid al Santiago Bernabéu i el 2-0 de l’última jornada a l’Hospitalet. Aquesta seguretat defensiva li va permetre apropar-se als llocs de promoció encara va aparèixer el problema de la falta de gol, també, en bona part, per les lesions de Pau Franch, Nando Ramon o John Edison Mosquera. A més altres jugadors com Ramón o Pifarré tampoc han tingut la continuïtat desitjada per culpa de les lesions. Aparicio, en aquesta primera part de la lliga, ha donat minuts a tots els jugadors de la plantilla. Jacobo va debutar diumenge. Fins llavors no havia jugat minut algun en competició oficial.

La Murta encara no és el fortí d’altres anys. Tot i la dificultat que suposa la seua gespa artificial i la qualitat de l’equip local han aconseguit guanyar a la Murta en aquesta primera volta At.Baleares (0-1) i Olot (1-4), i han empatat Nàstic (2-2), Llagostera (0-0), Huracà (0-0) i Sant Andreu (0-0). Millor resultat ha obtingut l’Olímpic, però, com a visitant ja que es va guanyar o empatar davant l’Ontinyent (1-2), Constància (1-3), Badalona (1-2), Llevant B (0-0), Vila-real B (0-2) i Lleida (0-0).

La primera volta de la lliga ha estat marcada també per la disputa de la Copa del Rei, competició que ha permès que l’Olímpic hagi estat conegut fins i tot fora del país i que també ha fet possible el major desplaçament d’aficionats, més de 2.000, per assistir a un partit, el que es va disputar al Santiago Bernabeu el 18 de desembre. Després de quedar exempt a la primera eliminatòria en la segona es va eliminar el la Murta a Barakaldo (1-0), després es va eliminar a Laudio (2-2) en una eliminatòria que es va solucionar als penals després de llançar 9 cada equip. En la quarta eliminatòria l’equip va ser premiat amb una eliminatòria davant el Reial Madrid, eliminatòria en què ha competit dignament i que l’equip i tot el seu entorn ha pogut gaudir, tot i que, evidentment, ha carregat de treball als jugadors que han pogut acusar el cansament en partits com el jugat a Reus (3-1) després de superar el Laudio o a l’Hospitalet (2-0) després de jugar dies abans a Madrid.