Ontinyent actualitza el protocol integral contra la violència de gènere

  • Com actualitat s’ha organitzat un curs de defensa personal per a adolescents dins del seu programa d’accions contra la violència de gènere

Un curs de defensa personal per a adolescents és la principal novetat del programa d’accions organitzades des de la Regidoria d’Igualtat d’Ontinyent al marc del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebra aquest dimarts a tot el món. Aquest curs, impartit per la Policia Local, s’impartirà durant novembre i desembre en 8 sessions a altres tants grups d’alumnat de 1er de Batxillerat (16-17 anys) dels diferents instituts de Secundària de la localitat, que rebran formació centrada en l’autoprotecció i la prevenció de situacions de perill.

La regidora de l’àrea, Virtudes González, ha explicat que aquesta no és l’única acció prevista, ja que també s’ha penjat un cartell de sensibilització en la façana de l’antic Ajuntament, i aquest mes ja han tingut lloc altres, com la col·laboració amb la XIII Mostra de Cinema d’Ontinyent i la conferència realitzada el passat dia 13 sobre “La violència en la societat. Recursos i protocol d’actuació per a la protecció de la dona”.

González destacava que “des del primer moment, el Govern d’Ontinyent està treballant activament en promoure i conscienciar a la població sobre la necessitat de combatre la violència contra la dona”, i en aquest sentit enguany s’ha assolit una fita important amb la posada en marxa el passat mes d’abril d’una actualització del “Protocol Integral contra la violència exercida cap a les dones”, en la qual es millorava la col·laboració de la Policia Local d’Ontinyent, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional amb l’objectiu de millorar la protecció a les víctimes de la violència de gènere a Ontinyent. Aquest protocol ha permès repartir les competències i assignacions policials en funció de la gravetat de cada cas i permet a la Policia Local tenir accés amb possibilitat d’interacció al Sistema de Seguiment Integral de els casos de violència de Gènere implantat pel Ministeri del Interior a tot Espanya.

Virtudes González incidia en què davant una agressió “el més important és que les dones agredides denuncien, i si tenen dubtes poden telefonar al Centre dona 24 hores, el 900 58 08 88; el 016 del Ministeri d’Igualtat o el de emergències 112. Totes les institucions i administracions ens hem d’implicar davant una situació que atenta plenament contra la vida i la integritat de la dona, i des del Govern d’Ontinyent ens comprometem a seguir treballant per aportar el nostre granet d’arena per prevenir i combatre aquest problema”, concloïa la regidora.