Ontinyent acumula una inversió de 900.000 euros en obres en el barri del Llombo en tres anys

  • Aquesta setmana ha començat la segona fase de la reforma integral de la plaça de la Coronació, l’obra de major importància

L’Ajuntament d’Ontinyent porta invertits prop de 900.000 euros en obres en el barri del Llombo durant la present legislatura. Reurbanització de vials, avingudes i espais públics que tenen el seu màxim exponent en una actuació que aquesta setmana ha iniciat la seua segona fase: la reforma integral de la Plaça de la Coronació.

Aquesta és una actuació pressupostada en 480.000 euros inclosa en el Pla d’Eficiència Urbana 2014/2015 que permetrà resoldre els problemes que registra periòdicament la xarxa d’aigües en aquesta zona i fer més segur l’espai central, ja que el paviment que presentava enfonsaments perillosos per als usuaris de la plaça, com advertien reiteradament els informes tècnics municipals. Les obres, iniciades el passat mes d’octubre, complien els terminis previstos per a tenir llista la primera fase en les festes de la Puríssima, i una vegada acabades aquestes, i amb la safata central ja finalitzada, ha començat la intervenció en la zona on se situa el Conservatori Professional de Música. Ja en 2015 s’actuarà en la tercera fase en el tram comprès entre l’avinguda de l’Almaig i el carrer de Sant Antoni i en la quarta amb les rematades en l’obra fins a finals de març.

Altres carrers del barri on s’han realitzat millores urbanes són els carrers Barranquet, Santa Teresa, Fernando Alcina, Echegaray, Sant Ignacio; les avingudes Almaig, Generalitat, Llombo i Jaume I; sent també ressenyables la nova rotonda creada en les interseccions de les avingudes Torrefiel i Llombo que ha permès eliminar un encreuament amb dos semàfors, o l’adequació d’un espai d’aparcament amb 200 places al costat del nou edifici del Campus Universitari en el barri.

Aquest nou edifici, que compta amb una inversió de 3 milions d’euros per part de la Universitat de València, s’espera que siga un motor d’activitat per al barri, suposant un dels grans objectius traçats per l’Ajuntament, la Fundació Universitària Campus Ontinyent i la Universitat de València (UV). Aquesta infraestructura, que s’engegarà al gener de 2015 i que serà d’utilitzat per 1.000 estudiants tant de la ciutat com arribats d’altres municipis de la Comunitat Valenciana, deixarà una despesa en habitatge, serveis i oci per a Ontinyent.