Ontinyent afegeix la remodelació del rocòdrom als 1’5 milions en millores esportives

  • La reforma llargament reclamada pels escaladors duplicarà les actuals dimensions i retrà homenatge al desaparegut Àlex Vicedo 
  • Jorge Rodríguez destaca la importància d’abordar tant els grans projectes com les inversions xicotetes per fomentar l’esport i la vida saludable

L’Ajuntament d’Ontinyent afegirà la remodelació del rocòdrom del poliesportiu municipal als 1’5 milions executats i en execució en millores esportives al municipi.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava la importància “d’abordar tant els grans projectes com les inversions xicotetes per fomentar l’esport i la vida saludable, una aposta que està en l’ADN del govern ontinyentí i que s’ha de demostrar amb fets i inversions com els que estem fent”, manifestava.

El regidor d’Esports, Óscar Borrell, repassava estes inversions, que tenen com a columna vertebral l’acord signat en 2016 pel President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, la 1ª tinent d’Alcalde d’Ontinyent, Rebeca Torró, i el Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, on es determinava que la Diputació destinaria 400.000 euros per la renovació integral de la pista d’atletisme i la gespa dels camps de futbol poliesportiu, una obra a la que l’Ajuntament ha aportat altres 200.000 euros. Al mateix acord es contemplava una aportació de 500.000 de la Universitat de València per condicionar la planta que restava buida de l’edifici del Campus Universitari d’Ontinyent (amb 911m2) per a usos educatius i esportius.

A estes inversions cal afegir altres inversions com la reforma dels vestidors, magatzem i corredors del poliesportiu també amb ajuda de la Diputació (220.000 euros); el canvi de la gespa i les reformes a l’estadi El Clariano (200.000 euros) o el canvi dels focus LED del pavelló (38.000 euros). Però també altres actuacions “amb menors costos però amb grans resultats, i que eren molt necessàries després d’anys d’ús sense intervencions” com ara la remodelació dels frontons (3.500 euros); el trinquet (2.100) o la sala de judo (1.600), a més d’habilitar-se els nous camps de petanca (1.750 euros) i millorar-se l’enllumenat de les pistes exteriors (2.000). Per altra banda, amb una partida de 15.000 euros per a modernització i seguretat al poliesportiu s’estan executant actuacions com la creació d’un sistema de reserva online de pistes, renovació dels utensilis dels treballadors i millores en el sistema d’accés.

A tot açò s’afegirà ara la reforma de lrocòdrom, llargament reclamada pels aficionats locals a l’escalada, que duplicarà les actuals dimensions i retrà homenatge al desaparegut escalador local Àlex Vicedo, ja que passarà a dur el seu nom després de les obres. La intervenció  s’iniciarà al mes de setembre amb un pressupost de 10.000 euros i una durada aproximada de un mes.

El pare d’Àlex Vicedo, Pepe Vicedo, assenyalava que la remodelació del rocòdrom una necessitat dels aficionats “que quan acudien a la mateixa hora acabaven destorbant-se”. Vicedo tenia paraules d’agraïment per a l’alcalde i el regidor d’esports “per escoltar una demanda que veníem fent al procés Ontinyent Participa i que en l’última edició havia obtingut 728 vots”.