Ontinyent amplia les obres de la pista d’atletisme per fer-la apta per a l’homologació internacional

  • A la regularització de la superfície s’afegirà la renovació integral de la canaleta interior i un nou sistema de recollida d’aigües pluvials 
  • Les obres permetran deixar la instal·lació en les condicions requerides per la IAAF i la RFEA per a poder ser emprada en competicions oficials

L’Ajuntament d’Ontinyent va a ampliar les obres de la pista d’atletisme per tal de fer-la apta per a l’homologació internacional. Durant l’execució de les obres s’ha comprovat que el sol havia cedit, provocant un desnivell sobre el qual va a actuar-se per poder fer-la apta per a l’homologació internacional. En concret, després de l’ajustament de la rasant i la regularització de la superfície de la pista, s’ha trobat que una part de la mateixa està a una cota inferir a la prevista pels moviments de terra, sent per tant necessari ajustar-la de manera prèvia a la nova cimentació i posada de la pista d’atletisme.

Així mateix s’estan fent obres que no estaven incloses inicialment i que van a millorar de forma considerable la qualitat de la pista, com la renovació de tota la canaleta de formigó polimero en el perímetre interior de la pista, així com la realització d’una nova recollida d’aigües pluvials des de les noves canaletes fins la xarxa municipal de clavegueram mitjançant un nou projecte que inclou també el sistema de rec de la zona central de la pista.

Amb estos treballs, que l’empresa adjudicatària tractarà de tenir a punt al mes de juliol, la pista d’atletisme ontinyentina, construïda en 1990, podrà aconseguir l’homologació de la   International Association of Athletics Federations (IAAF) i la Real Federación Española de Atletismo (RFEA) per a deixar la instal·lació en plenes condicions per al seu ús en competicions oficials i per als entrenaments dels clubs i esportistes locals.

L’actuació, que forma part de l’acord signat entre el consistori, la Diputació de València i la Universitat de València per a invertir 1’1 milions d’euros en infrastructures esportives i educatives de la ciutat, permetrà obtenir una pista circular de 400 m de corda i 8 carrers d’1’22m, a més de comptar amb zona de competició per salts i zona de competició per llançaments.

A més a més, com es contempla al plec de condicions de l’obra, l’empresa adjudicatària assumeix una sèrie de millores sense cost per al consistori, entre les que està la dotació del nou equipament esportiu de la pista. La gespa recentment retirada del camp de futbol del poliesportiu serà utilitzada per a la zona d’escalfament existent al voltant de la pista, baix l’assessorament de l’Institut de Biomecànica (IVB) de la Universitat Politècnica de València.