Ontinyent bonificarà a una empresa per crear 11 llocs de treball indefinit

  • El nou expedient permet arribar a 24 llocs indefinits creats en 2015 per empreses que s’han acollit als incentius a la contractació aprovats pel Govern ontinyentí 
  • Joan Sanchis valora positivament l’acollida a la iniciativa posada en marxa per aprofitar les ordenances fiscals com a instrument de promoció econòmica 

El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava dijous una nova bonificació de l’IBI a una empresa per crear llocs de treball indefinit a la ciutat. A l’expedient de “Declaració d’activitat d’especial interès per foment de l’ocupació” aprovat al ple es feia constar que són 11 els llocs de treball indefinits creats per esta empresa, que, afegits als 3 expedients d’aquest tipus aprovats al ple de març, permeten arribar als 24 llocs de treball indefinits creats enguany per empreses que s’han acollit als incentius a la contractació promoguts pel Govern d’Ontinyent.

El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, valorava positivament l’acollida que està tenint esta nova iniciativa posada en marxa per aprofitar les ordenances fiscals com a instrument de promoció  econòmica: “un dels eixos bàsics de la gestió del Govern d’Ontinyent és la promoció econòmica i la generació de llocs de treball amb totes les eines de que pugam disposar. Des del primer moment vam voler aprofitar també les ordenances fiscals a tal efecte, i aquesta última novetat que hem introduït està tenint una bona acollida que esperem que continúe als propers mesos”, manifestava.

La bonificació de l’IBI de que es beneficiarà esta empresa és del 85% per la creació d’estos 11 llocs de treball indefinit amb una jornada de com a mínim 30 hores setmanals, dels quals més del 33% són contractacions indefinides en col·lectius especialment desprotegits.

Aquest detall, que permet assolir 10 punts percentuals addicionals a la bonificació, és l’anomenat “IBI Social” inclòs pel Govern d’Ontinyent a la revisió de les ordenances fiscals de 2016 un “IBI Social”, per afavorir la contractació d’estos col·lectius. Cal destacar que 3 dels 4 expedients tramitats inclouen contractacions d’aquest tipus.

Per al manteniment de la bonificació serà requisit imprescindible el manteniment dels contractes de treball indefinits i el compromís de què no es produirà el tancament del centre de treball per ser traslladat a altres termes municipals.