Ontinyent completa l’adaptació de les aules de 2 anys als col·legis de la ciutat

  • Els treballadors del III Pla d’Ocupació Municipal realitzen millores en el Martínez Valls i el Vicent Gironés per adaptar-los a les necessitats de l’alumnat
  • El regidor d’Educació avança que la gespa artificial que es retire de l’estadi El Clariano serà reutilitzada tant en estos centres com en la resta dels col·legis de la ciutat

L’Ajuntament d’Ontinyent està col·laborant amb la Conselleria d’Educació en l’adaptació de les aules-pilot dels col·legis que prestaran formació per a alumnat de 2 anys en la ciutat en el curs 2016-2017. Cal recordar que la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport va incloure el col·legi Martínez Valls al llistat de 34 centres nous que implantaran aules d’Educació Infantil 2-3 anys per al pròxim curs escolar, com a conseqüència dels resultats de l’informe d’avaluació dels 35 centres que ja implantaren el programa el curs anterior, i que ja va incloure els col·legis Vicente Gironés i Bonavista en el passat curs.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que per a l’aprenentatge òptim dels menuts “és fonamental garantir que els espais estan en condicions optimes de llum, ventilació, etc. Des de l’Ajuntament ho tenim molt present, i per això estem aprofitant que comptem amb els treballadors del III Pla d’Ocupació Municipal per a dur a terme millores en estos centres”, apuntava. En aquestes aules els grups són d’un màxim de 18 alumnes, i tenen atenció per part d’una mestra d’educació infantil i una educadora titulada en el mòdul professional d’infantil.

El regidor d’Obres, Manuel Cuesta, detallava que si bé el Bonavista ja va quedar totalment adaptat a l’alumnat de 2 anys en el curs anterior, “en el Vicente Gironés era necessari algun detall, i en el Martínez Valls sí que hem hagut de fer una actuació de més calat, com és la construcció d’una rampa d’accés al pati creada d’acord amb els paràmetres que ens marca la normativa”, assenyalava.

A estes millores, avançaca Óscar Borrell, se sumarà altra com serà l’aprofitament de la gespa artificial que es retirarà de l’estadi El Clariano per renovació, que serà utilitzada tant en estos com en la resta de col·legis de la ciutat per a ser emprada principalment als patis que utilitzen l’alumnat de menys edat.

La directora del CEIP Martínez Valls, Tudi Mollà, feia una valoració molt positiva de les reformes que estan efectuant-se al centre, agraint a l’Ajuntament tant la construcció de la nova rampa com l’aprofitament de la intervenció per a reparar diversos desperfectes menors existents al centre.