Ontinyent completarà la reurbanització del carrer Pintor Segrelles amb una inversió de 430.000 euros

  • L’Associació Veïnal de Sant Josep acull amb satisfacció una actuació que donarà continuïtat a les millores efectuades al tram adjacent al carrer Martínez Valls

L’Ajuntament d’Ontinyent completarà en el primer semestre de 2020 les obres de reurbanització del carrer Pintor Segrelles amb una inversió prevista de 430.000 euros. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat per diversos regidors entre els quals estava el de Territori, Joan Sanchis, presentava aquesta setmana l’actuació a l’Associació Veïnal del barri de San José, que acollia amb satisfacció una intervenció que dóna continuïtat a la primera fase executada al tram adjacent al carrer Martínez Valls, que van suposar una inversió de 277.000 euros en l’any 2018.

Joan Sanchis explicava que les obres, que abastiran el tram entre els encreuaments amb els carrers José Iranzo i Música Casanova, “és un projecte emmarcat al Pla d’Eficiència Urbana 2019/2020 que ens permetrà completar l’ampliació de l’eix comercial del carrer Martínez Valls, al marc del camí encetat cap a una ciutat mes accessible, segura i còmoda per als vianants, on tothom circule amb facilitat i puga gaudir la via pública com a espai de convivència”, destacava.

El projecte, que compta amb una subvenció de 110.000 euros de la Generalitat Valenciana, suposarà una sèrie d’intervencions que homogeneitzaran aquest tram de carrer amb les millores executades a la primera fase, amb accions com ara renovació de les conduccions d’aigua potable i de fecals; canvi de canonades per altres de fundició; renovació del paviment i les voreres; millora de materials o substitució de l’enllumenat penjat a les parets per fanals ornamentals a conjunt amb els instal·lats prèviament a la zona, amb llums LEDs d’alt flux lluminós.

El president del col·lectiu veïnal, Jesús Ramos, explicava que des de l’associació es valora molt positivament l’actuació executada a la primera fase, “que ha donat un gran dinamisme al carrer i l’ha adequat més al que ha de ser una zona comercial, que dona prioritat als vianants per davant dels vehicles. Quedava aquest tram per executar, i estes obres permetran que el veïnat i comerços ubicats al mateix puguen gaudir de les mateixes condicions que els del tram on es va obrar, completant un carrer que quedarà així preparat per a un urbanisme modern i de ciutat”, manifestava.

Joan Sanchis explicava que l’actuació, a més a més, donarà compliment a les recomanacions que s’estableixen en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per a la transformació dels encreuaments del barri de Sant Josep en espais compartits, millorant l’atractiu comercial de la zona i el seu entorn.