Ontinyent conclou la celebració del seu 775 aniversari com a Vila Reial amb la presentació del llibre “Un passeig per Ontinyent”

  • Jorge Rodríguez destaca l’interès per a ciutadania i visitants d’un volum “que reflecteix  l’ànima d’Ontinyent”

Els actes del 775 aniversari d’Ontinyent com a Vila Reial que s’iniciaven el 9 d’octubre de 2019 finalitzaven aquest divendres amb la presentació del llibre “un Passeig per Ontinyent”, obra del cronista oficial de la ciutat, Alfred Bernabeu, amb la col·laboració de l’Associació Fotogràfica d’Ontinyent (AFO) en l’apartat gràfic.

A l’acte, que tenia lloc a la Sala Gomis (enlloc del Palau de la Vila, on estava previst, degut a l’adversa predicció meteorològica), l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que l’interès per a la ciutadania i visitants d’un volum “fer per persones que estimen Ontinyent, i que reflecteix l’ànima d’Ontinyent, amb el que quedarà constància escrita d’aquest 775 aniversari”. Un exemplar que Alfred Bernabeu definia com “un llibre per donar a conèixer el patrimoni cultural i paisatgístic d’Ontinyent, així com la gran evolució que ha registrat la ciutat als últims anys. Una obra coral que ha comptat amb la col·laboració de moltes persones, pensat i dut a terme amb tota l’estima per Ontinyent”.

El llibre editat per la regidoria de Festes, permet fer un recorregut virtual pels carrers, paisatges i festes de la ciutat, gràcies als textos de l’autor i les imatges que els acompanyen, moltes d’elles inèdites i realitzades majoritàriament per AFO. El president d’esta entitat Lluis Botella, destacava la qualitat del llibre, “que deuria estar en totes les cases d’Ontinyent”. La regidora de Festes, Àngels Muñoz, posava de relleu “l’equilibri perfecte aconseguit entre text i fotografia, que mostren perfectament els tresors que tenim”. A l’acte, amenitzat per un duet d’acordió i contrabaix, es comptava també amb la presencia de regidors i regidores de l’Ajuntament, membres de diverses associacions locals i públic en general.