Ontinyent dedica l’ampliació del rocòdrom a la memòria d’Àlex Vicedo

  • Una placa en l’accés al recinte recordarà l’alpinista ontinyentí mort als 24 anys mentre escalava una muntanya de 4.620 metres en Kirguizistán 
  • L’alcalde destaca que al marc dels 1’5 milions en millores invertits al poliesportiu l’ampliació del rocòdrom “és una inversió xicoteta en allò econòmic però gran en emotivitat”

La memòria d’Àlex Vicedo, alpinista ontinyentí mort als 24 anys mentre escalava una muntanya de 4.620 metres en Kirguizistán en 2015, perviurà al rocòdrom del poliesportiu municipal d’Ontinyent. L’alcalde de la ciutat Jorge Rodríguez, els pares del desaparegut muntanyer, els regidors Óscar Borrell i Pablo Úbeda i membres del Club de Muntanya Ontinyent visitaven fa uns dies la reforma realitzada al rocòdrom del pavelló poliesportiu, que ja pot ser utilitzada pels més de 100 abonats que utilitzen habitualment el recinte, així com pels usuaris ocasionals.

Jorge Rodríguez destacava que al marc dels 1’5 milions en millores invertits al poliesportiu l’ampliació del rocòdrom “és una inversió xicoteta en allò econòmic, d’al voltant de 12.000 euros,  però gran en emotivitat, perquè ens serveix com a reconeixement a Àlex Vicedo i alhora ajudar als molts aficionats que tenim a l’escalada a comptar a poder millorar la seua tècnica en unes instal·lacions més amples i modernes”.

L’ampliació ha suposat la conversió d’un antic despatx en desús en una àrea amb més de 120 m2 de plaques d’escalada, amb plaques de contraxapat de 2 cm de grossor amb formes geomètriques ubicades sobre una estructura metàl·lica d’acer, i sobre la qual s’han col·locat més de 300 de preses. La zona compta amb la novetat d’un pilar central amb què no es comptava en el rocòdrom, que ofereix noves possibilitats d’escalada a l’esportista. A més a més, el disseny realitzat possibilita la comunicació entre la zona antiga i la nova sense haver de baixar a terra.

El regidor d’Esports, Óscar Borrell, posava de relleu que aquesta millora “era una reivindicació especialment de la gent jove, que dóna un ús intensiu al rocòdrom al llarg del dia. Aquesta era una proposta contemplada a Ontinyent Participa que tot i no estar entre les més votades vam veure la possibilitat d’atendre-la i retre amb ella homenatge a Àlex Vicedo”, assenyalava.

El pare d’Àlex, Pepe Vicedo, intervenia en nom de la família agraint a l’Ajuntament la millora realitzada, “una actuació que demanaven des de la mort d’Alex i que hem aconseguit, per tal que la gent puga gaudir més i millor del rocòdrom”. Tot i la seua joventut, Àlex Vicedo comptava amb una ampla experiència a la muntanya, a l’igual que els joves Josep Cortina i Pol Rodríguez companys seus al Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) amb els que va ser sorprès per un allau que va acabar amb la vida de tots tres mentre compartien a l’Ak-Too, al parc Nacional d’Ala-Archa (Kirziguistán) en juny de 2015.