Ontinyent disposa d’un quart punt públic de recàrrega elèctrica amb ajuda de l’IVACE

  • El punt al pàrquing del Regall s’afegeix als del polígon de l’Altet, l’Avinguda del Tèxtil i el pàrquing de Paduana

L’Ajuntament d’Ontinyent ha instal·lat un quart punt públic de recàrrega elèctrica a la ciutat, concretament al pàrquing del Regall, junt a la Plaça Major. Ho ha fet amb ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), entitat depenent de la Generalitat Valenciana, que ha aprovat una subvenció de 11.676 dels 14.599 euros que costa la dotació d’esta nova infraestructura, a través del Programa d’Estalvi i Eficiència Energètica en el Transport.

La regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, explicava que “dins l’aposta del Govern d’Ontinyent per la mobilitat sostenible vam sol·licitar esta subvenció que ens ha estat atorgada, i que ens permet comptar amb aquest quart punt de recàrrega al pàrquing del Regall, que s’afegeix als del polígon de l’Altet, l’Avinguda del Tèxtil i el pàrquing de Paduana”. El nou punt és del tipus 2 de recàrrega a l’aire lliure, amb 2 connectors Mennekes i una potencia màxima de 22kw, podent donar servei a dos vehicles en simultani amb un temps de recàrrega de 33 minuts per a cada 100 quilòmetres. Segons la memòria Tècnica del programa d’Estalvi i Eficiència Energètica, la mitjana estimada de quilòmetres recarregats que es preveu és de 321.200 a l’any, el que suposa evitar l’emissió de 51 tones de CO2 anualment a l’atmosfera.

Folgueras incidia en què l’aposta per la Sostenibilitat que es fa a Ontinyent “són moltes les accions que venim duent a terme, com ara l’exigència de comptar amb cotxes elèctrics a l’hora de renovar les diferents contractes de serveis amb les empreses, o l’adquisició de vehicles híbrids per a la Policia Local, fins comptar amb una flota de vehicles municipals de 5 vehicles elèctrics, 3 cotxes híbrids i 3 bicicletes elèctriques que suposen un important estalvi en consum de combustible i d’emissions a l’atmosfera”, explicava.

La regidora recordava també que l’Ajuntament bonifica fins al 75% de l’impost de tracció mecànica als vehicles híbrids i elèctrics, però incidia que el treball per la mobilitat sostenible que estem fent “té el seu màxim exponent en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que hem elaborat i amb l’aplicació del qual s’estima que podrem estalviar anualment l’emissió de més de 3.000 tones de CO2 a l’atmosfera”, assenyalava. Patrícia Folgueras animava al conjunt de la ciutadania “a sumar-se a esta aposta per la sostenibilitat, utilitzant mitjans de transport o formes de desplaçar-se que eviten contaminar l’aire que respirem totes i tots”, manifestava.