Ontinyent fomentarà l’ocupació i l’economia local amb 1 milió d’euros

  • El III “Pla Reactiva” incorpora incentius a l’ocupació de naus, noves línies de finançament, ajudes a la participació en fires comercials o un programa de nous talents

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava fa uns dies per unanimitat de tots els grups polítics municipals el III Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació impulsat pel Govern ontinyentí. El “Pla Reactiva” incorpora en esta ocasió nous incentius a l’ocupació de naus, noves línies de finançament, ajudes a la participació en fires comercials o un programa de nous talents, entre altres línies d’actuació a les que es destinaran 1 milió d’euros, que arriben a 5 milions si es té en compte el Pla d’Inversions Municipals del Govern d’Ontinyent.

El  regidor coordinador de l’àrea de Política Econòmica Pablo Úbeda destaca que amb el pla dissenyat pel Govern que encapçala Jorge Rodríguez i recolzat pel CES “continuem la nostra aposta pels emprenedors, l’ocupació i les inversions, en definitiva volem seguir avançant en la promoció econòmica i la reactivació de la ciutat”, manifestava.

El Pla, tal com explicava Úbeda al ple, es divideix en tres línies diferenciades: “Ontinyent empren amb tú”, “Ontinyent inverteix” i “Ontinyent per l’Ocupació”. Al marc de “Ontinyent emprèn amb tu” es crearà una nova Oficina d’emprenedoria i dinamització industrial i comercial. També es posarà en marxa el programa  “Nous Talents”, al marc de la nova càtedra universitària d’Innovació Territorial Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i ESET-Espanya, que pretén detectar idees innovadores, amb un alt contingut tecnològic i sorgides de l’entorn universitari, per tal de desenvolupar-les i assegurar la  se inguen ia,acies contratistes.ctors.viabilitat empresarial.

A “Ontinyent emprèn amb tu” es plantegen també dues noves línies de finançament: Una línia  de “capital semilla” per a la posada en marxa de nous negocis i l’ampliació de noves línies a les ja existents, amb un capital de fins a 6.000€; i una línia de finançament per a l’impuls industrial destinada a la renovació o modernització d’equips i de maquinària, així com actuacions vinculades a la internacionalització, amb un màxim de 60.000 euros, sense aval i amb 5 anys de carència i 15 d’amortització.

A més a més, es mantindran les ajudes al lloguer del banc de naus i locals; es posa en marxa un programa d’ajudes a la comercialització i internacionalització que atorgarà ajudes de fins a 3.000 euros a la participació en fires i missions comercials, i a la confecció de catàlegs i altres ferramentes; i es comptarà amb un nou Pla per a incentivar l’ocupació de naus buides que permetrà que les empreses puguen llogar gratuïtament una nau durant un màxim de 2 anys, a canvi d’una bonificació del 95% de l’IBI que assumirà l’Ajuntament.

Altres accions de gran calat seran el Pla de Millora de polígons industrials per al que l’Ajuntament ha pressupostat 300.000 euros i que serà de col·laboració públic-privada; o els 32.000 euros en ajudes per a la rehabilitació d’immobles. Igualment, es mantindrà l’aposta per mesures fiscals com la baixada d l’IBI general en un 10%, bonificacions afegides d’aquest impost a les empreses que fomenten l’ocupació indefinida, entre d’altres.

A la segona gran línia, “Ontinyent Inverteix”, es contemplen els 4 milions d’euros del Pla d’inversions Municipals del Govern d’Ontinyent, que segons els càlculs tècnics més conservadors, permetrà crear al voltant de 140 llocs de treball de manera directa en les empreses contractistes, al temps que s’executen obres als barris de la ciutat.

Finalment, amb “Ontinyent per l’ocupació” s’inclouen el Pla d’Ocupació de les Administracions Públiques que està ja en marxa i donant feina a un total de 26 aturats durant 5 mesos; el Taller Ocupació “Adequació explanada antiga fàbrica Tortosa i Delgado” destinat a un total de 24 desocupats majors de 25 anys durant un període de 6 mesos; i el III Pla d’Ocupació Local que d’abril a setembre de 2016 servirà per contractar 20 persones durant 6 mesos, tractant d’afavorir els sectors de població més afectats per l’atur.