Ontinyent impulsarà la digitalització del comerç local amb l’ajuda del Ministeri d’Indústria i Cámara España

  • La capital de la Vall d’Albaida és l’única ciutat valenciana seleccionada dintre del Pla de Suport al Comerç Minorista del Govern d’Espanya

El projecte de l’Ajuntament d’Ontinyent per impulsar la digitalització del centre urbà comercial ha estat l’únic de la Comunitat Valenciana seleccionat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i la Cambra de Comerç d’Espanya. Dintre de les ajudes del Pla de Suport a la Competitivitat del Comerç Minorista 2019 s’han escollit 15 projectes a tota Espanya, sent Ontinyent l’única ciutat valenciana beneficiària d’aquestes ajudes finançades a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, mostrava la seua satisfacció perquè “aquesta subvenció reconeix el treball que venim fent els darrers anys i que ens permet continuar treballant en la potenciació d’un comerç que és fonamental per a l’economia de la nostra ciutat com és el de proximitat” i incidia que “durant els últims anys, hem dut a terme 25 campanyes comercials i hem millorat l’espai urbanístic per incrementar la modernització i la competitivitat comercial el que ens ha permès superar en densitat comercial a les capitals de comarca veïnes”, assegurava.

El projecte subvencionat amb 25.051 euros permetrà la instal·lació de dos mupis digitals i interactius que incorporaran xarxa wifi al carrer Martínez Valls, en el tram comprés entre l’Avinguda Daniel Gil i el carrer Dos de Maig. Aquests dos mupis digitals i interactius a doble cara i amb comptadors de persones podran incloure informació tant comercial com turística i cultural. També es podran difondre accions dutes a terme pels comerços i serveis de la ciutat. Així mateix, també es desenvoluparà una aplicació interactiva  per a la localització de punts d’interés i comerços per especialitat de producte o nom comercial.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que “els clients són cada vegada més digitals i amb aquests dos mupis aconseguirem proporcionar informació més adaptada a les seues necessitats i facilitar la seua fidelització. La manera de comprar ha canviat i cal adaptar-se per fer front a les grans multinacionals” i recordava que “de l’experiència de funcionament d’aquestos mupis s’estudiarà l’ampliació a altres punts de la ciutat”, concloïa.

Cal recordar l’aposta d’Ontinyent per la innovació. La capital de la Vall d’Albaida compta amb la distinció de “Ciudad de la Ciencia y la Innovación”, atorgada pel Ministeri d’Economia i Competitivitat per la seua aposta en una gestió innovadora i l’impuls d’iniciatives modernitzadores. Així mateix, Ontinyent forma part de la Red Innpulso (ARINN) i és un dels 7 municipis fundadors de l’Associació Valenciana de Ciutats Innovadores “Red Innpulso CV”.