Ontinyent inaugura una zona verda de 3.600 m2 al cor del barri de Sant Rafel

P1280870
  • L’alcalde destaca que la Glorieta de l’Orutjol és fruit d’una aposta per la participació ciutadana que ha permès als veïns triar fins i tot detalls del disseny de l’obra 

Ontinyent ja compta amb una nova zona verda de 3.600 m2 al cor del barri de Sant Rafel: coincidint amb la celebració del 9 d’Octubre, l’alcalde, Jorge Rodríguez, inaugurava la Glorieta de l’Orútjol, un espai adjunt al CEIP Rafael Juan Vidal i el Centre de dia d’AFAO que va estar demandat per la ciutadania a través de “Ontinyent Participa”, i que ha suposat una inversió de 300.000 euros.

Després de fer un recorregut per aquest nou espai junt als regidors, representants de l’associació de veïns i públic en general, el primer edil destacava que la Glorieta de l’Orutjol és fruit d’una aposta per la participació ciutadana no sols en la tria del projecte a través de “Ontinyent Participa”, sinó també en el propi disseny, del que han pogut triar fins i tot detalls treballant colze a colze amb l’Ajuntament. L’alcalde agraïa la implicació de l’associació i la seua presidenta, Modesta Pastor, qui al seu torn tenia paraules d’agraïment per als regidors més directament implicats en l’obra, Rebeca Torró, Jaime Peris i Manuel Cuesta, “i sobretot i especialment a l’alcalde, que ha estat sempre al costat de l’associació i que ens ha atès sempre sense importar el moment o l’hora”.

L’actuació ha inclòs la demolició de voreres, moviments de terra, enllumenat, xarxa de sanejament, revestiment de sols, zones enjardinades, la construcció d’una pèrgola o la instal·lació de fonts, papereres, bancs, un tobogan, elements de gimnàstica per a majors, jocs i altre mobiliari urbà. A més, aquesta actuació també ha inclòs l’adequació del perímetre de la zona verda per al seu ús com a aparcament.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat que aquesta nova zona verda “va a convertir-se en un punt neuràlgic del barri, ja que suposarà un espai de transició entre la trama urbana residencial del barri i estos serveis, tot respectant el que estava previst al PGOU, i serà a més a més un important punt de pas peatonal on s’ha eliminat barreres arquitectòniques, amb un ample equipament i estacionaments al perímetre, com demandaven els veïns”.

Cal recordar que en un primer encontre el propi alcalde va presentar als representats veïnals la possibilitat de triar entre 3 projectes diferenciats elaborats per altres tants arquitectes locals. Posteriorment tenia lloc una assemblea on els veïns optaven per fer modificacions en una d’elles, en base a la qual es va redactar el projecte a executar.