Ontinyent inaugurarà dilluns el nou edifici del Campus Universitari

  • Acollirà més de 1000 estudiants diaris i ha suposat una inversió de més de 3 milions d’euros per part de la Universitat de València

El rector de la Universitat de València (UV), Esteban Morcillo, i l’alcalde i president de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, inauguraran oficialment el proper dilluns 30 de març  a les 13 hores el nou edifici del Campus Universitari de la ciutat. L’edifici, que ha suposat una inversió superior als 3 milions d’euros per part de la Universitat, està en marxa des del passat dilluns, després de demorar-se unes setmanes la seua posada en funcionament pel retard d’Iberdrola en finalitzar la connexió elèctrica de les instal·lacions.

El nou edifici no només acollirà els estudiants de les tres carreres que actualment s’imparteixen (Magisteri, ADE i Ciències de l’Esport i l’Activitat Física), sinó també als de Unisocietat, de manera que es xifra en al voltant de 1.000 els estudiants que faran us diari del recinte. A més, el nou edifici també albergarà una Càtedra de la innovació, conjunta entre les universitats de València i Alacant, i un Màster en Enologia.

Aquest centre s’ha distribuït de manera que a la planta baixa acollirà les aules d’informàtica, d’expressió plàstica i visual i les d’expressió corporal i música. A la primera planta, a més de quatre aules, hi haurà un laboratori de Ciències experimentals d’educació infantil. El nou edifici també comptarà amb una aula de Fisiologia i Anatomia per als estudiants de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. A més, al soterrani hi haurà un laboratori. A més a més, l’Ajuntament ha condicionat l’espai adjunt com a zona d’estacionament amb més de 200 places. Amb tota l’activitat docent unificada en el nou aulari, el vell edifici de Magisteri, el conegut com Lluís Vives, albergarà les sales de professors i les oficines administratives i de gestió del centre.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha valorat l’acte del proper dilluns com “una fita” per a la ciutat, que ha requerit molts esforços, ja que a principis de la legislatura, la situació de la Fundació Universitària era molt complicada i fins i tot la Universitat de València valorava si quedar-se a Ontinyent o no. A més de mantenir-la, s’ha aconseguit un nou edifici, el canvi del grau de Comptabilitat i Finances pel de ADE (més demandat) la implantació dels estudis d’Educació Física.