Ontinyent inclou 300.000 euros al pressupost per reforçar la seua aposta universitària

  • Els pressupostos municipals per a 2018 inclouen partides per a la implantació de les noves titulacions, la Fundació Universitària o la UNED 

El Govern d’Ontinyent continua la seua aposta per fer de la capital de La Vall d’Albaida una ciutat universitària. El pressupost municipal que entra en vigor hui 1 de gener inclou a tal efecte més de 300.000 euros en diverses partides per a la implantació de les noves titulacions, la Fundació Universitària o la Càtedra d’Innovació.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, ha posat de relleu que aquest conjunt de partides “venen a mostrar la ferma aposta del Govern d’Ontinyent per fer de la nostra una ciutat educadora i universitaria”. Borrell feia especial menció a les partides per als convenis que han fet possible la implantació de les titulacions de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (75.590,81 euros) i Infermeria (58.822,80 euros), “titulacions que han tingut una demanda molt elevada entre l’alumnat, i que reafermen que el potencial universitari de la ciutat és una realitat i el treball que s’està fent va en la direcció correcta”, manifestava.

La UNED rebrà 80.000 euros per a potenciar l’oferta en la ciutat a més de les partides en personal i manteniment de les seues instal·lacions, i també s’han destinat 70.000 euros per a l’activitat de la Fundació Universitària Campus Ontinyent. Amb esta aportació es recolza la continuïtat de programes i activitats com Ociversitari, Unisocietat, la Universitat d’Hivern o la Setmana Pedagògica, a més dels diversos premis i treballs d’investigació que impulsa l’entitat.

Igualment, es destinaran altres 10.000 euros per a la Càtedra universitària d’Innovació i Configuració de Territoris Intel·ligents que impulsa junt la Universitat d’Alacant, l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i l’empresa tecnològica ESET Espanya. A més a més, es comptarà amb altres 10.000 euros que es destinaran per a una nova convocatòria d’ajudes al transport per a l’alumnat que cursa els seus estudis universitaris fora de la ciutat.