Ontinyent inicia els tràmits per aconseguir que les festes de Moros i Cristians siguen d’Interès Turístic Internacional

  • L’alcalde es reuneix amb la Junta de la Societat de Festers el mateix dia en que s’obri esta possibilitat en complir-se 5 anys de la declaració d’Interès Turístic Nacional

L’Ajuntament d’Ontinyent va a iniciar els tràmits per aconseguir que les festes de Moros i Cristians siguen d’Interès Turístic Internacional pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç. Així es determinava dimecres a la reunió mantinguda aquest per l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, junt al president de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, José Rafael Sanchis, i altres membres de la Junta de l’entitat, que presentava per registre d’entrada una sol·licitud formal per demanar al consistori que inicie i duga a terme les gestions necessàries per a l’obtenció d’aquesta distinció.

Aquest encontre es produïa el mateix dia en que s’obria esta possibilitat, en complir-se cinc anys de la declaració d’Interès Turístic Nacional, el 10 de juny de 2010. L’alcalde d’Ontinyent destacava la importància “de treballar junts per projectar i aprofitar al màxim la grandiossitat de les nostres festes”. Cal recordar que Jorge Rodríguez, sent portaveu del grup municipal del PSPV-PSOE, va participar de les gestions realitzades davant el Ministeri al front del qual es trobava el socialista Miguel Sebastián, sent Director de l’Institut de Turisme d’Espanya Antoni Bernabé.

Dins dels requisits exigits pel referit ministeri per a la concessió d’aquesta distinció es troben l’Antiguitat de la celebració i continuïtat en el temps; l’arrelament popular i participació ciutadana, que siga rellevant pel que fa a la promoció turística d’Espanya a l’exterior; la repercussió en mitjans de comunicació internacionals, l’existència en un radi de 50 km d’allotjaments i serveis turístics adequats o un informe favorable de la comunitat autònoma.

Jorge Rodríguez assenyalava que “va a ser un camí previsiblement llarg i complex, però hui és el primer dia en què podem fer passes en aquesta direcció, i des de hui anem a posar en marxa tota la maquinària i a fer els esforços necessaris per aconseguir un reconeixement que ens ajude a difondre i atraure si cap a més gent a les nostres festes”, concloïa.