Ontinyent iniciarà el 9 d’Octubre la commemoració del seu 775 aniversari com a Vila Reial

  • La programació per a la Festa dels Valencians inclou música, esport, teatre, conferències i la prèvia del Festival de Circ i Teatre que es va ajornar en setembre

Ontinyent iniciarà el 9 d’Octubre la commemoració del seu 775 aniversari com a Vila Reial. La regidora de Festes. Tal com va avançar l’alcalde Jorge Rodríguez en l’acte de la Publicació de Festes, la ciutat iniciarà eixe dia la commemoració d’una efemèride que es perllongarà fins al 25 d’abril, dues dates que, segons explicava la regidora de Festes, Àngels Muñoz, “són molt significatives per als valencians i valencianes, i ens van a servir per acotar tota una sèrie d’activitats de les que donarem més detalls en breu”, assenyalava.

El tret d’eixida a aquesta commemoració es farà coincidint amb el Ple Extraordinari previst per al 9 d’Octubre a les 12.30 hores al Palau de La Vila, i que anirà precedit, com als últims anys, d’una desfilada cívica des de la Plaça Major amb l’acompanyament del Grup de Danses d’Ontinyent, el Grup de Dolçainers i Tabaleters “El Regall” i el ball de l’Àguila, acompanyat del grup de dolçaina i percussió “La Colla”.

Però a més dels actes previstos per a aquesta jornada, l’Ajuntament ha previst tot un seguit d’activitats al voltant del 9 d’Octubre que començaren ahir. Activitats que el regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava que “són moltes, diferents entre elles i amb una varietat que permet arribar a públics molt diversos”. La primera va ser una partida professional de Pilota Valenciana en una jornada dominical en la qual també tenia lloc un concert a càrrec de “El Regall” i un contacontes sobre la figura de Jaume I.

Dimarts 8 d’octubre la programació es reprendrà amb dos espectacles de la prèvia del VIII Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent, prevista inicialment per a setembre, però que es va haver d’ajornar degut a la meteorologia adversa. La regidora coordinadora del Festival, Sayo Gandia, explicava que “aquest tast previ al Festival que farem en nadal l’hem tingut que resumir en quatre espectacles que combinaran dansa, teatre i malabars pensats per a públic familiar, que de segur van a comptar amb una gran acceptació”. Així, participaran dues companyies italianes, una de Galícia i una de Vila-Real, que comptarà amb la participació de 30 músics de l’Agrupació Musical Ontinyent, en una posada en escena en la que es combinarà la música amb el circ, de la mà de sis malabaristes. Les actuacions d’aquesta prèvia al Festival de Circ i Teatre seran dimarts dia 8 a les 19.30 i les 22.30 hores; i dimecres dia 9 a les 18.30 i les 20 hores.

Divendres 11 d’octubre tindrà lloc a les 22 hores a la Sala Gomis l’espectacle musical de Josep Aparici “APA” “Flamencianes”; i finalment dimarts 15 d’octubre a partir de les 19.30 hi haurà tres conferencies a la Casa de Cultura dins del VI Cicle d’Homenatge al magistrat Vicent Lluis Montés. A més a més, fins el 11 d’octubre, de dimarts a dissabte de 18 a 21 hores es podrà visitar a la Casa de Cultura l’exposició “Memòria del Regne”, dedicada al 600 aniversari de la Generalitat Valenciana, i que compta amb originals i reproduccions de diversos documents, arxius, monedes, escuts o símbols de diferents moments d’estos últims sis segles.