Ontinyent intercanvia idees amb ciutats intel·ligents de tot el món a la Smart City Expo World Congress de Barcelona

  • Els coordinadors de Territori i Política Econòmica assisteixen a un encontre que reuneix 500 smarts citys per debatre sobre mobilitat, tecnologia, eficiència energètica o urbanisme
  • Rebeca Torró i Pablo Úbeda acudeixen també a Terrassa a una reunió de ciutats pertanyets a la xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació

Ontinyent està present a la Smart City Expo World Congress de Barcelona, un encontre on assisteixen prop de 500 ciutats intel·ligents dels cinc continents per intercanviar experiències i idees al voltant de qüestions com mobilitat, tecnologia, eficiència energètica, urbanisme o economia del coneixement.

Un total de 400 ponents de prestigi internacional participen a les sessions i meses rodones d’aquest congrés que es desenvolupa des d’ahir dia 17 i fins demà 19 de novembre, i que té com a objectiu global abordar els reptes de transformació urbana que s’hauran d’afrontar en el futur proper per garantir la sostenibilitat de la societat.

Des del Govern d’Ontinyent acudiena Barcelona la 1ª tinent d’alcalde i Coordinadora de Territori, Rebeca Torró, i el Coordinador de Política Econòmica, Pablo Úbeda, que tenien l’oportunitat de visitar el stand d’IDOM, l’empresa a la que l’Ajuntament ha adjudicat el Pla de Mobilitat Sostenible d’Ontinyent, i que participa a la Smart City Expo World Congress estos dies. Torró i Úbeda es desplaçaven de vesprada a Terrassa a una reunió de ciutats pertanyets a la xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació.

Cal recordar que Ontinyent és des del passat mes de febrer una de les 56 “Ciutats de la Ciència i la Innovació” d’Espanya, després que l’alcalde, Jorge Rodríguez, rebera a Burgos el premi que obri a la ciutat les portes de la xarxa “Innpulso” de ciutats innovadores reconegudes pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, i dels beneficis d’aquesta qualificació.

 

Rebeca Torró destacava que “com sempre diu el nostre alcalde, per al Govern d’Ontinyent la innovació, la tecnologia, la ciència, no són un fi en si mateix, sinó un instrument amb què fer el camí que ens porte a una ciutat més intel·ligent, moderna i participativa. En aquest sentit, acudir a estos encontres ens pot ser d’utilitat per comptar amb noves eines per seguir treballant i avançant en aquest camí”, manifestava.