Ontinyent ja pensa en el 600 aniversari de la Fira

  • L’alcalde Jorge Rodríguez planteja una comissió que treballe els propers quatre anys en dissenyar “la Fira del segle XXI”

La Fira d’Ontinyent complirà 600 anys el 2018, un aniversari que no ha passat desapercebut per l’alcalde d’Ontinyent i regidor de Festes, Jorge Rodríguez, qui creu que la ciutat ha d’aprofitar la commemoració per ampliar i rellançar la Fira per convertir-la en un element de promoció econòmica.

“Amb el bagatge de sis segles d’experiència, hem de ser capaços d’afrontar amb valentia el repte de repensar la Fira d’Ontinyent perquè complisca molts aniversaris més i siga útil per a l’economia de la ciutat”, va recalcar Jorge Rodríguez durant la seua visita al recinte firal aquesta setmana. Rodríguez ha puntualitzat que la idea és que la Fira siga, a més d’un referent en atraccions mecàniques com ja ho és, “una oportunitat per a vendre la ciutat des de tots els punts de vista”.

Jorge Rodríguez vol que siga la ciutat la que lidere aquest replantejament de la Fira de Novembre. “Tots els sectors econòmics i socials de la ciutat s’han d’implicar en aquest projecte, amb el qual es persegueix modernitzar i posar al dia la Fira”. Per a això, l’alcalde, com a regidor de Festes, proposarà la creació d’una comissió organitzadora del 600 aniversari, que serà la que canalitze les propostes ciutadanes. “Tenim quatre anys per dissenyar la Fira del segle XXI”, va declarar Jorge Rodríguez, qui no amaga que l’actual model “té les seues deficiències i per això cal posar-lo al dia”, una tasca que vol que es faça “entre tots”. L’alcalde recorda que la Fira d’Ontinyent és un referent en atraccions mecàniques, però ha de recuperar el seu caràcter comercial i de negoci per a la ciutat.

Pel que fa a l’edició d’enguany, Jorge Rodríguez va destacar “el gran ambient” que s’ha respirat durant tot el cap de setmana al recinte firal i en la fira de l’automòbil, que aquest any ha tingut com a aliats el bon temps i temperatures agradables, que  han ajudat a registrar plens absoluts.

En concret, la Policia Local ha estimat en més de 200.000 les visites rebudes el primer cap de setmana per part de veïns i veïnes tant de la Vall d’Albaida i d’altres comarques, que acudien a gaudir de les atraccions mecàniques, les clàssiques parades i també d’altres atractius complementaris com l’espectacle d’inauguració, o la fira de l’automòbil. El president de l’Associació de Tallers d’Automoció de la Vall d’Albaida, Ximo Gramage, ressaltava l’elevat interès mostrat pels visitants “que s’ha plasmat en un elevada quantitat de contactes que sens dubte van a servir de suport a les vendes”.

 

Aquest cap de setmana, preus populars

Cal recordar també que aquest cap de setmana, dies 21, 22 i 23 de novembre, la Fira d’Ontinyent romandrà oberta amb preus populars per a les atraccions, amb un 50% de descompte.

Jorge Rodríguez, es felicitava perquè “la gent haja vingut a Ontinyent i la ciutat aquest sent pol d’atracció per a les comarques veïnes setmana rere setmana. El cap de setmana anterior amb la Nit Oberta i la Fira Gastronòmica que va tenir lloc al Mercat Municipal, aquest amb la Fira i en pocs dies amb l’inici de la campanya de Nadal ‘Ontinyent Ilusiona’. Amb tot, la Fira és un element de promoció econòmica a ampliar i rellançar, i un objectiu en el qual treballarem aprofitant una efemèride tan important com serà el 600 aniversari”, concloïa el primer edil.