“Ontinyent Medieval” compta amb nous espais escènics i vuit activitats d’animació

  • El renovat mercat medieval disposa de més de 70 llocs de productes artesans i gastronòmics repartits des del carrer del Regall fins la Plaça de Baix

“Ontinyent Medieval” compta enguany amb nous espais escènics que donen cabuda a fins a vuit activitats d’animació des d’ahir i fins diumenge. A més, inclourà la presentació del tercer disc del grup “La Trocamba Matanusca”. La nova distribució, motivada per la tercera fase de les obres de reurbanització del barri de la Vila, és una de les principals novetats del renovat mercat medieval ontinyentí organitzat per l’Ajuntament, la Diputació de València i la Societat de Festers que compta enguany amb més de 70 llocs de productes artesans i gastronòmics repartits des del carrer del Regall fins la Plaça de Baix.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava en la presentació d’aquesta activitat que el canvi de data realitzat fa ara 4 anys (d’agost a febrer) “el vam plantejar per potenciar el mig any fester i el propi mercat, i any rere any hem tractat no sols de consolidar-lo sinò de que anara a mes. Enguany les obres a La Vila ens obliguen a fer alguns canvis d’ubicació, però la part positiva és que tindrem un mercat més cohesionat al que animem a visitar als habitants de les comarques veïnes”, manifestava.

Cercaviles d’inauguració i cloenda (ahir i diumenge a les 21 hores), música medieval o exhibicions de lluites i combats, malabars o jocs són sols algunes de les activitats plantejades per a enguany, en una programa que té una cita especialment destacada hui a les 21.30 hores a la Plaça Major, quan el grup “La Trocamba Matanusca” presentarà el seu nou disc “Pic i Pala” en directe.

La regidora coordinadora de l’activitat, Sayo Gandia posava de relleu que “alguns dels nous espais van a ser molt adients, com el pàrquing del Regall, on s’ubicarà enguany el campament medieval”, explicava. A l’igual que en l’edició anterior, es comptarà amb un “soc àrab” i una “vila d’oficis” on gaudir del treball de ferrers, afiladors, esparters i tallistes, entre altres. Gandia destacava el protagonisme que tindrà enguany la Plaça Major com a espai escènic per a la majoria d’activitats.

Des de la Societat de Festers, el seu nou president, Vicent Pla Vaello, explicava que per donar més espai al mercat, la desfilada del Mig Any prevista per a hui acabarà enguany front a l’edifici de Festers en la Placeta Latonda. Pla Vaello manifestava que “al llarg del temps ha hagut varies dates i localitzacions per al Mercat Medieval però als últims anys s’ha donat un impuls molt important des de l’Ajuntament a esta activitat, que s’ha convertit en un punt d’atracció per veïns i visitants durant el Mig Any Fester. Des de la Societat agraïm l’impuls de ha donat l’Ajuntament a esta activitat, que s’ha convertit en un referent als mercats medievals”, assenyalava.

“Ontinyent Medieval” s’obria ahir a les 18 hores. A les 19.30 hores donava inici la inauguració oficial amb una cercavila que va eixir des del carrer del Regall a les immediacions del museu MAOVA i fins la plaça de Baix on tenia lloc el pregó del Mig Any, a càrrec del fester Vicent Domingo Tormo, de la comparsa Gusmans. El mercat té horari dissabte de 10.30 a 00.00 hores i diumenge de 10.30 a 21 hores.