‘Ontinyent Participa’ augmenta la recepció de propostes ciutadanes

  • La iniciativa que permet als ciutadans triar la destinació de 400.000 euros de la partida d’inversions supera ja el mig centenar de propostes

“Ontinyent Participa”, la iniciativa del Govern d’Ontinyent que permetrà als ciutadans triar la destinació de 400.000 euros de la partida d’inversions municipals per a 2016, està augmentat la quantitat de propostes ciutadanes rebudes, a falta d’una setmana per tancar el termini establert. Per ara es supera amplament el mig centenar de propostes, tot i que s’espera que als propers dies augmente el ritme de recepció de correus electrònics i registres en persona en l’Ajuntament, “ja que la gent necessita sempre uns dies per plasmar les seues idees, i l’experiència d’edicions anteriors ens diu que a les últimes jornades és de llarg quan més propostes es reben”, apunten.

Les propostes poden ser presentades encara fins al 30 de novembre per correu electrònic proposa@ontinyentparticipa.es o al Registre General de l’Ajuntament, havent de ser sempre per un pressupost estimat no superior als 200.000 euros (el 50% del pressupost global del programa) per tal que una única proposta no acapare les inversions.

Una volta tancada la fase propositiva s’obrirà un període d’informació tècnica en què es valorarà tècnicament cada projecte per determinar pressupost aproximat, objectiu i beneficiaris del mateix, de l’1 de desembre de 2015 al 7 de gener de 2016. Estes valoracions es faran publiques i es remetran als consells sectorials del 8 al 20 de gener de 2016, que analitzaran les propostes per procedira la seua votació al Consell de Ciutat.

El Consell de Ciutat serà qui en una votació final decidirà el 20 de gener quins són els 10 projectes que seran objecte de votació. Del 21 al 29 de gener s’informarà dels projectes que seran objecte de votació i del període i llocs on es podrà votar, i els autors dels projectes els presentaran en un acte públic, i finalment, l’1 al 5 de febrer es podrà votar tan telemàticament com en diferents espais municipals. A més a més, l’Ajuntament està duent a terme una campanya informativa d’exposició del projecte a la pàgina web www.ontinyentparticipa.es.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha animat als veïns i veïnes que tinguen alguna proposta d’interès i que tinga cabuda en aquest procés a presentar-la fins al 30 de novembre: “volem que la ciutadania s’implique activament en la gestió perquè pugam decidir entre totes i tots el destí d’estos 400.000 euros de la partida d’inversions”, destacaven.