Ontinyent protegeix a la ciutadania amb 21.000 màscares “Tèxtil Ontinyent” i 1.000 viseres

  • Jorge Rodríguez: “estar en fase 1 és una bona notícia, però no podem baixar la guàrdia”

La ciutadania d’Ontinyent ja compta amb la seua màscara “Tèxtil Ontinyent”. Aquesta setmana ha tingut lloc el repartiment en 16 edificis públics per a garantir la seguretat dels veïns i veïnes de la ciutat. L’alcalde Jorge Rodríguez animava a utilitzar-les perquè és la millor manera de protegir-se enfront de l’avanç del virus.

 

“Estar en fase 1 és una bona notícia, però no podem baixar la guàrdia. Hem de continuar tenint responsabilitat i no perdre-li la por perquè la COVID-19 contínua activa”, afirmava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. El primer edil destacava l’esforç de la ciutadania durant més de 50 dies de confinament, però reconeixia que “el llarg camí que encara ens queda per davant per a poder tornar a la normalitat”.

Precisament per a garantir que Ontinyent puga continuar avançant en fases i assegurar la protecció de la ciutadania, l’Ajuntament d’Ontinyent ha ha procedit durant els últims 5 dies al repartiment de més de 21.000 mascaretes entre la ciutadania –totes elles etiquetades amb “Tèxtil Ontinyent”– i més de 1.000 viseres de seguretat entre els comerços i establiments locals. La primera tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, que ha coordinat el dispositiu per al repartiment de les mascaretes, destacava que aquest repartiment té per objecte “protegir la nostra gent i fomentar la producció de mascaretes per part de la indústria local”, i ha demanat que es faça ús de la mascareta: “utilitzant-la estem protegint-nos i protegint a la resta de la gent”.

Alguns dels veïns com José Manuel Belda destacaven no sols la iniciativa de repartir màscares sinó que aquestes també siguen de producció local: “ja era hora que algú es posara en marxa en una acció com aquesta perquè tenint indústria ací, per què anar a comprar a la Xina que, damunt, ens portaven el que ens portaven?”, es preguntava. Per la seua part, Carmina Arques qualificava de “espectacular” aquesta iniciativa perquè “crec que les necessitarem un cert temps. Em sembla perfecte” o també María Gramage en qualificar d’una “molt bona iniciativa” el repartiment de màscares per a la ciutadania.

Les màscares que s’han repartit són higièniques o de barrera i han sigut encarregades a diferents empreses locals. S’han elaborat, a més, segons els estàndards de la norma UNE 0065:2020, sent reutilitzables i llavables.

En concret, des de dilluns dia 11 i fins aquest divendres dia 15 es repartien les mascaretes de manera gratuïta entre les persones empadronades al municipi, que podien passar per 16 punts de recollida en edificis públics a tots els barris. La regidora avançava que l’Ajuntament té previst tornara a fer un altre repartiment gratuït de mascaretes “Tèxtil Ontinyent”, en principi coincidint amb el pas a la Fase 2: “l’ús de la mascareta va a ser un dels factors principals per no tornar enrere en la desescadalada. Si tots la utilitzem, preferentment en llocs tancats o quan no es puga respectar la distància requerida, anirem superant les distintes fases”, destacava Enguix.

L’edil explicava que s’ha desenvolupat sense incidents i incidia la responsabilitat mostrada per la ciutadania en complir amb la distància de seguretat, així com la resta de mesures. Enguix incidia que “estem en un moment decisiu i és molt important tindre en compte totes les mesures higièniques recomanades”. En aquest sentit, al costat de la màscara Tèxtil Ontinyent, l’Ajuntament entregava un fullet de bones pràctiques en el qual no solament s’especificava com havia de col·locar-se correctament la màscara, sinó també les seues instruccions de rentada i les principals recomanacions d’higiene emeses pel Ministeri de Sanitat per a evitar la propagació del virus.

Aquestes 21.000 màscares són les primeres que s’han fabricat sota el segell “Tèxtil Ontinyent” que acompanyarà el clúster sanitari que presentava recentment l’alcalde de la ciutat al costat del president de la patronal ATEVAL, Càndid Penalba. Un clúster que naixia després d’una demanda de l’empresariat per a mantindre els llocs de treball, així com promoure l’activitat econòmica local.

Encara que l’ús de màscara ja és obligatori en totes les instal·lacions municipals, l’alcalde animava a tota la ciutadania a utilitzar la màscara Tèxtil Ontinyent “en tot moment”. “La màscara és la millor manera de protegir-nos. Si tots i totes utilitzem màscara, serem capaces de contindre l’expansió del virus i molt abans podrem recuperar la nostra normalitat”, remarcava Jorge Rodríguez.

A més a més, el consistori ontinyentí ha procedit a distribuir entre els establiments comercials locals viseres de seguretat donades per empreses com Inaltech o la Galeria d’Art Gomis 30, a més del grup de makers voluntaris amb impressores 3D que venen elaborant estos materials coordinats des de l’empresa MicroOhm, als que s’han afegit l’IES l’Estació, i els col·legis La Concepció i Pureza de María. En aquest cas, s’han lliurat 855 d’aquestes viseres entre les associacions Comerç IN, SOC, Ahval i Acis Sant Rafel, a més d’altres 227 entre els comerços no associats a estes entitats, que encara poden demanar-ne de noves al correu electrònic pantallesprotectores@ontinyent.es.

Natàlia Enguix agraïa la predisposició de la ciutadania ontinyentina “a continuar amb la bona actitud que hem tingut com a ciutat i que ens va servir per ser una de les dues úniques de la província en passar a fase 1 esta setmana, una actitud i predisposició que hem de mantenir totes i tots per continuar fent passes endavant en el camí del desconfinament”, manifestava.