Ontinyent reparteix més de 230.000 euros entre les associacions locals

  • El Ple aprova una modificació de crèdit que desglosa els augment d’entre el 25 i el 100% de  les aportacions a estes entitats
  • La redistribució de fons permetrà reforçar el manteniment de vies, l’enderroc de cases o l’adequació de terrenys 

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous el detall del repartiment de més de 230.000 euros en subvencions entre les associacions locals. Es feia al marc d’una modificació de crèdit per import de 537.000 euros que, entre altres coses, desglossa la distribució de les partides incloses fins ara en fons globals, que incorporen notables augments respecte a les aportacions municipals de l’exercici anterior: del 100% a les associacions esportives; 56% a les de promoció econòmica; i del 25% a les festives, culturals i veïnals.

El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, explicava que “durant l’anterior legislatura i degut a la situació en què ens vam trobar l’ajuntament vam haver de fer un esforç per controlar la situació i reduir la despesa, vam haver de demanar un esforç a les associacions i es van reduir subvencions. Ara que l’Ajuntament gràcies a la gestió eficient que hem fet està més sanejat, tornem eixa comprensió i col·laboració de tots i en forma d’un augment pressupostari que hem debatut i analitzat al si dels diferents consells sectorials”, destacava.

La modificació aprovada no suposa cap augment de la despesa, sinó sols una redistribució que aprofitarà el mes d’agost per acomplir els terminis legals d’exposició i que els canvis puguen estar en marxa en setembre, coincidint amb la posada en marxa de l’aparell administratiu després del període vacacional. “Es una modificació estratègica, que ens permetrà també aprofitar els diners que han sobrat de determinades obres i actuacions per a dur a terme altres en la recta final de l’any”, avançava.

Així, es redistribuiran una sèrie de partides en funció del grau d’execució en que es troben diferents projectes o de l’excés pressupostari d’actuacions que han tingut finalment un cost menor del previst, com és el cas del  nou punt de infopolicia habilitat al barri de Sant Josep.

Entre les partides que es reforcen es troben el manteniment de vies, instal·lacions públiques i serveis municipals (40.000), l’enderroc de cases i adequació de terrenys (25.000), l’execució de millores al poliesportiu (9.000) o l’ampliació en 10.000 euros de la partida destinada a associacions vinculades a la promoció econòmica.