Ontinyent revitalitza l’històric barri de La Vila amb obres per valor de 560.000 euros

  • La reurbanització del Carrer Església, les tasques de rehabilitació al Carrer Trinitat o la creació d’una zona d’esplai i estacionament dotaran el barri d’una nova imatge

L’Ajuntament d’Ontinyent està executant obres per revitalitzar l’històric barri de La Vila per valor de més de 560.000 euros. La reurbanització integral del Carrer Església, les tasques de rehabilitació als habitatges del Carrer Trinitat o la creació d’una zona d’esplai i estacionament entre els carrers Roses i Trinitat dotaran el barri d’una nova imatge a partir d’abril, quan està previst que estiguen finalitzades estes actuacions.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que visitava aquesta setmana les obres acompanyat dels regidors Rebeca Torró, regidora de Territori, i Manuel Cuesta, regidor d’Obres, destacava que “un dels pilars bàsics de l’acció del Govern d’Ontinyent ha estat sempre invertir en les persones, que ningú es quedara pel camí, com demostra l’augment realitzat als últims anys de les partides socials. Però millorar les condicions de vida als barris també es invertir en les persones, i en aquest sentit un barri especialment estimat com la Vila, amb una trama urbana a la que no s’havia intervingut en molt de temps, requeria d’intervencions com aquestes”, destacava.

Rebeca Torró explicava que les obres incloses al Pla d’Eficiència Urbana per crear una nova zona d’esplai amb pàrquing a l’encreuament dels carrers Roses i Trinitat (90.000 euros), que es preveu que estiguen finalitzades el 2 d’abril, “donaran resposta a una demanda veïnal, i resoldrà la imatge degradada en un espai on la Generalitat havia incomplit la seua promesa de fer 25 habitatges a través del IVVSA”, recordava.

Al Carrer Trinitat s’està intervenint als habitatges dels números 29, 35 i 37; al tram de muralla del número 42; a l’edifici de la històrica Fusteria Barberà; i a la segona fase d’obres a l’habitatge municipal del número 66 votada per la ciutadania a “Ontinyent Participa 2014” (232.000 euros entre totes les actuacions), intervencions que estaran a punt al mes de maig. Finalment, s’està realitzant una reurbanització integral al Carrer Església fins la Plaça de Sant Roc (240.000 euros, finalització el 10 d’abril), “una actuació de gran calat on aprofitem la renovació de les canonades d’aigua i clavegueram, on no s’havia actuat mai, per unificar vorera i via amb una trama d’adoquins que millorarà la seguretat i la comoditat dels vianants”.

Torró recordava que “a més d’estes obres  s’han realitzat moltes altres en espais com el talús del Parc de La Vila, l’habitatge del Carrer Sant Pere, la pujada a La Vila i el Carrer Regall o el Criptopòrtic del Palau, arribant el total d’intervencions fetes en esta legislatura a pràcticament 1 milió d’euros”, destacava.

L’alcalde i els regidors tenien ocasió de parlar amb un nombrós grup de veïns de La Vila, que mostraven al primer edil la seua satisfacció per l’atenció que s’està prestant a esta històrica zona amb estes actuacions. Jorge Rodríguez recordava que “a més de millorar la imatge i l’habitabilitat, és important dotar el barri de vida, i per això també hem estat impulsant al màxim l’aprofitament de l’edifici del Palau, usant-lo com a saló de plens, Museu del Tèxtil o Museu dels Gegants i Cabets”.

Jorge Rodríguez afegia que “hi ha molta gent que no coneix el barri de La Vila o fa temps que no es passa per ací, i estem segurs que si ho fan a partir del mes d’abril es sorprendran de la nova imatge d’un espai tan important com el nostre centre històric”, concloïa l’alcalde d’Ontinyent.