Ontinyent s’adhereix per unanimitat al Pla Edificant de la Generalitat

  • La Conselleria d’Educació té previst rehabilitar, adequar i ampliar diversos espais en atenció a les demandes aprovades per unanimitat del Consell Escolar Municipal 

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous per unanimitat l’adhesió de la ciutat al Pla Edificant, impulsat per la Generalitat Valenciana amb la cooperació dels Ajuntaments. Es tracta d’un programa que destinarà 700 milions d’euros per construir centres nous i reformar altres, amb el qual la Conselleria d’Educació delegarà en les entitats locals el projecte, la contractació, construcció, direcció i la certificació de les obres, mentre que es farà càrrec del cost econòmic d’aquestes.

L’adhesió al ple es realitzava a proposta del regidor d’Educació, Óscar Borrell, qui apuntava a la seua intervenció que “el dret a l’educació i a la protecció de la infància i adolescència venen aparellats al dret a escolaritzar-se en centres educatius amb infrastructures adequades i de qualitat. Això comporta actuacions de construcció, adequació, substitució i rehabilitació d’instal·lacions educatives, i per a dur-les a terme és indispensable que els ajuntaments s’adherim. A Ontinyent ho fem prèvia consulta al Consell Escolar Municipal, que va aprovar per unanimitat un llistat de demandes històriques a les que volem que es done prioritat”, assenyalava.

Estes demandes eren presentades per Borrell i pel regidor de Territori, Jaime Peris, el 12 de desembre davant la Conselleria d’Educació, un encontre on els representants de l’administració autonòmica confirmaven la previsió de rehabilitar, adequar i ampliar diversos espais en atenció a les demandes del Consell Escolar Municipal. Cal recordar que prèviament, el regidor d’Educació acompanyava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en un encontre amb els directors i les directores dels col·legis, instituts públics i del conservatori de la ciutat, per tal d’explicar-los de primera mà el nou pla “Edificant”.

Després d’esta reunió, els consells escolars de cada centre van abordar les seues demandes, posades posteriorment en comú al Consell Escolar Municipal, que va aprovar per unanimitat la proposta a presentar davant la Conselleria per part de l’Ajuntament, quedant pendent l’aprovació plenària que tenia lloc aquest dijous. Óscar Borrell tenia paraules d’agraïment per a tots els equips directius, membres dels consells escolars i la comunitat educativa en general “per l’intens treball previ realitzat per contribuir a fer realitat l’adaptació al Segle XXI dels centres educatius de la ciutat”, concloïa.