Orquín 5é i Tomàs 7é en el I Granadella Trail de Xàbia

Aquest diumenge es va celebrar la I Edició del Granadella Trail. Un recorregut de bran bellesa que discorria per les costes de Xàbia. Els prop de 900 participants van gaudir de zones de muntanya i de platja, con la Cala Granadella, a més de camins, sendes, pistes, boscos, un poquet d’asfalt i una zona molt tècnica del km 12 al 15, que era la part de costa de la Cala, amb molt de desnivell i trams amb roques i molta dificultat.

La prova de la Mitja Marató començà a les 09:30. Amb un recorregut de 21km i un desnivell de 900m positius. A les 9:31  s’inicià la marxa de 13km i 400m de desnivell.

Només donar-se l’eixida, Abe Orquin i Xavi Tomàs es van situar en el grup capdavanter, format pels els 15 primers corredors, i comandat pel Campió del Mon veterà del km vertical, Ignacio Cardona del Mountain Llebeix Xàbia. Poc a poc, la pista es va transformar en sendes de muntanya i van començar els forts desnivells. D’aquesta manera el grup es va estirar i cadascú es va posar en el seu lloc. Orquin va estar tota la cursa entre els 6 primers, demostrant el gran moment de forma que té. Encara que la seua preparació és per a proves de ultratrail, aconsegueix mantenir un ritme molt ràpid en les mitges maratons, sobretot en els trams més durs i tècnics. Per això, en la zona tècnica de les roques, va arribar a situar-se en el grup que disputava la 3a posició, encara que l’últim km d’asfalt abans de l’arribada, el va perjudicar, acabant en una meritòria 5a posició final, a pocs segons del 3r, i 4t com a Sènior, amb un temps de 1:44’:05”. D’aquesta manera, Orquin continua amb una excel·lent preparació per a la Ultratrail Perimetral a Benissa, que es disputarà en març amb un total de 63km.

Podium dels veterans.
Podium dels veterans.

A pocs minuts entrava Tomàs Esmel, qui continuava a meitat carrera en la posició 12, remuntava fins a la 9a en el tram tècnic i passava a dos corredors més en els dos últims km, fins al 7é lloc de la general i aconseguint també un meritori pòdium, com a 3r veterà de la prova, amb un temps d’1:50’:24”. Aquest ha suposat el primer pòdium per al Serra Vernissa de la temporada. Lloret, anava en un 3r grup, disputant la classificació entre els 50 primers de la prova.

La prova se la va adjudicar Cardona amb 1:37’, seguit de Pedro Martínez amb 1:40’ i Mohamed Younes 1:43’01”. Van finalitzar 525 corredors i 320 marxadors.

La representació del Serra Vernissa-JV Sport-Fayos, la van completar Lloret Llopis en el lloc 46 amb 1:59’:48”, Andrés García amb 2:11’:25” i els germans Estefanía i Emilio Català amb 2:52’.

A la modalitat de marxadors van participar Javier García, Eloy Fernández i Jorge Castells.

La propera cursa serà II edició de la Outlet Running Trail, ORT  de Moixent, que es disputarà el proper 3 de març, on el Club participarà amb 16 dels seus 33 components.