Ouais Zitane bat el rècord a Xàtiva i revalida el títol de campió del Circuit de Diputació

  • Uns 1.500 corredors van participar en la Pujada al Castell de Xàtiva que clausurava aquest cap de setmana la competició

Xàtiva era l’encarregada un any més de completar el calendari de carreres populars de la present edició del Circuit de Diputació i ho va fer batent el rècord de participació. Uns 1.500 corredors van arribar a la capital de la Costera durant el matí del diumenge per a participar en una de les proves més atractiva del certamen.

A les 10 del matí es donava l’eixida a la XXVIII edició de la Pujada al Castell i els participants començaven el recorregut pel casc antic de la localitat. Ja en aquests primers metres, els més ràpids es van avançar de la resta de perseguidors. Els joves marruquis Ouais Zitane, del Massamagrell i Jaouad Oumellal, del Cárnicas Serrano, van emprendre un mà a mà per a aconseguir la primera posició. Zitane necessitava tan sols acabar la carrera per a proclamar-se vencedor del circuit, mentre que Oumellal ja tenia assegurat el seu segon lloc. Així i tot, els dos corredors van donar el millor d’ells i van lluitar per la victòria fins al final, oferint un autèntic espectacle esportiu.

En categoria femenina també va haver molta lluita

En categoria femenina, l’emoció també es va viure fins al final. Amb el lloc de campiona del circuit decidit des de Paterna i en mans de Fátima Ayachi del Cárnicas Serrano, a Xàtiva Davínia Albinyana i Raquel Landin feren l’últim pols per a decidir el segon lloc en la general de dones.

El gran atractiu de la prova de Xàtiva és la pujada al Castell, un tram amb un pendent amb un gran desnivell no apta per a aquells corredors sense preparació. Després de recórrer els primers 5.500 metres pels carrers de la ciutat, els populars s’enfronten a un quilòmetre i mig de forta pujada, que no tots poden resistir. Va ser just en aquest tram quan Raquel Landin, que s’havia mantingut la primera des de l’inici, es quedava arrere i Davínia Albinyana aconseguia el primer lloc en categoria femenina.

Rècord de temps d’arribada

Primer Clasificado durante SubidaDesprés de batre el rècord de temps d’arribada en l’edició passada, Ouais Zitane va tornar a superar-se i va fixar la nova marca en 30:57, baixant així el temps en més d’un minut respecte a la seua marca de l’any passat. D’aquesta forma tan brillant Ouais Zitane es proclamava així campió del Circuit de Diputació d’enguany.

A pocs segons d’ell, el jove Oumellal arribava el segon amb una excel·lent marca de 31:04. I a un minut d’ell, Hicham Ettaichmi, del Massamagrell, arribava en tercera posició. Així doncs, el podi de Xàtiva quedava configurat de la mateixa manera que en la seua edició passada. Per la seua banda, Octavio Sanchis del Cárnicas Serrano, aconseguia arribar el sisè i consolidava el seu tercer lloc en la general de la competició, tota una sorpresa enguany.

Amb un temps de 38:25, la primera dona a creuar la línia de meta era aquesta vegada Davínia Albinyana, que amb la seua victòria a Xàtiva aconseguia un segon lloc en la general femenina del circuit. A mig minut d’ella, Raquel Landin entrava en segona posició i quedava enguany tercera del circuit. Mentre que Amelia Martín completava el podi de les xiques en Xàtiva amb un marca de 40:52.