Xàtiva recupera les zones verdes de les pedanies

  • La regidoria encapçalada per Pilar Gimeno es marca com objectiu completar la reforma de les zones verdes de les pedanies amb una inversió de 40.000 euros

La regidoria de Parcs i Jardins s’ha marcat com a prioritat la millora i adequació de les zones verdes de les pedanies. “En entrar al govern una de les coses que més em va sorprendre és la falta d’atenció i d’inversions que havien patit les pedanies durant anys. Hi ha parcs que no estan en condicions per a que juguen els més menuts i això cal arreglar-ho ja”, ha dit la regidora de l’àrea Pilar Gimeno (Compromís).

Una de les primeres intervencions s’està fent en la Torre d’en Lloris. El parc de la pedania, situat a l’entrada del nucli urbà, no tenia cap tipus de tancat de protecció i comptava amb un mobiliari fet malbé. Des de l’Ajuntament s’ha previst instal·lar una zona de jocs infantils i redissenyar tota l’àrea dotant-la de bancs i papereres noves. A més també es recuperarà la tanca vegetal i es reforçarà amb una estructura metàl·lica de protecció.

A més del parc de la Torre està previst intervindre en Annauir. En aquesta pedania es recol·locaran bancs, es reforestarà la tanca vegetal del perímetre, es col·locarà una barrera que protegisca del pas de vehicles per la carretera i s’esporgaran les moreres. “És increïble -ha dit Gimeno- que ningú s’haja fet càrrec mai de les moreres d’Annauir. Són exemplars que fan molta ombra però és fonamental esporgar-los i fer un manteniment perquè no generen problemes, sobretot quan cau el fruit”.

Pel que fa a la pedania de Sorió, durant el passat mes de juliol es va treballar en el manteniment dels arbres i es va recuperar la zona verda. Estes intervencions estan pressupostades en 40.000 euros que provenen d’una subvenció de la Diputació. D’esta partida pressupostària també s’han reparat algunes de les zones infantils del nucli urbà.