Parlem amb Amador Climent, nou alcalde de Rotglà

“Destinaré el meu sou a assumptes socials ja que vull ajudar als veïns que realment ho estan passant malament”

Després de tan sols cinc dies des de la seua arribada a l’alcaldia hem parlat amb Amador Climent, un home que sempre ha seguit molt d’a prop la política local. Després del pacte amb Independents en les passades eleccions, arriba el torn a mitjan legislatura que el PSPV prenga les regnes del consistori local després de 20 anys. Amb ell hem conversat per a donar-li la benvinguda i conèixer els seus projectes.

En el plenari de dissabte passat es va fer efectiu el canvi d’alcaldia, com afronta aquest repte?

Arribe amb molta il·lusió perquè feia 20 anys que no hi havia a Rotglà un alcalde socialista i tant el meu equip com jo anem a dedicar tots els nostres esforços al poble. Efectivament, el dissabte va tenir lloc el canvi de govern i el primer que he de fer és donar-li les gràcies per tot a Pepe, perquè sé el treball que ha fet i les hores que li ha dedicat.

Quin serà el seu principal objectiu?

Vull ajudar a la gent necessitada i als veïns que realment ho estan passant malament. L’època de les grans obres ja ha passat, a més en aquest moment hi ha molt pocs diners, les subvencions estan molt limitades i hem d’aguantar amb el que hi ha. Sabem que hi ha veïns que estan anant a Càrites i tenim ofertes d’empreses per a muntar un banc d’aliments, aquesta és la línia que vull seguir.

Quin canvi notaran els veïns respecte als dos anys anteriors?

Cadascun pensem d’una manera i van a notar-ho perquè em vaig a dedicar exclusivament a ells. De fet, no vaig a cobrar sou. Els 500 euros de dispendi assignat al mes els vaig a destinar a assumptes socials, per a agafar a gent que estiga en l’atur, per a ajudar en material escolar als xiquets… per al que faça falta en un moment puntual. Pense que la gent va a veure que estem molt pendents d’ells i que volem dedicar-los tots els nostres esforços.

Quina valoració fa dels dos anys anteriors?

Molt bona, perquè s’ha treballat molt i estic encantat amb aquests dos anys, encara que òbviament tenim idees diferents. Ha hagut encerts com la compra del solar per a ampliar el cementeri, una cosa que a mi em va semblar fenomenal, o l’ampliació de voreres que ho requerien.

A més d’unes polítiques socials, quins projectes té en ment?

El que anem a posar en marxa ràpidament és la Biblioteca Municipal. La nostra intenció és que comence abans que acabe l’any, de fet ja està pressupostada, i pensem que és de primera necessitat perquè està en joc la cultura del poble. Si en alguna cosa hem d’invertir és en cultura. Condicionarem un local que està en la plaça i a més crearem una sala d’ordinadors.

Com valora aquests 20 anys sense un govern socialista a Rotglà?

No pense que siga per res concret, ja que estic convençudíssim que un percentatge molt alt de veïns no es regeixen per sigles de cap partit si parlem a nivell municipal, sinó per les persones de les llistes o el que les encapçala.

El dia del teu nomenament com a alcalde vas estar molt abrigallat pels líders polítics de la comarca del partit.

Sí, sincerament els ho vaig agrair perquè hi havia molts afiliats, companys i polítics de la zona. Va venir el president del PSPV de La Costera-La Canal, Xavier Simó; Roger Cerdà, coordinador del PSPV a Xàtiva; Josep Lluís de la Pietat, diputat provincial; Pilar Sarrión, diputada en els Corts; així com els alcaldes de la Granja, de la Font… Estic molt content pel seu suport.

A més, debutes en el càrrec amb una festa, la processó de Sant Joan de demà.

Sí, som un dels pobles que, malgrat no ser un patró, li tenim molta devoció a Sant Joan i serà bonic estar aquest diumenge presidint la missa i la processó juntament amb els xiquets del Corpus i la resta d’autoritats.

Finalment, desitjar-li sort en aquesta nova etapa.

Moltes gràcies. Solament afegir que en aquest Ajuntament té cabuda tot el poble, independentment de les ideologies. Tenim un equip impressionant al seu servei per a qualsevol cosa que desitgen.