Pepe Barberà és el nou alcalde de Montesa

Si la setmana passada ens vam fer ressò del canvi d’alcaldia de Rotglà, aquesta setmana ens hem desplaçat fins a Montesa per a assistir a una nova cita important. En l’equador de la legislatura s’ha dut a terme el canvi en l’alcaldia pel qual Joan García Cerdà, representant del Bloc Compromís, va cedir la seua cadira a Pepe Barberà Ferrer, del PSPV. Hem parlat amb tots dos per a conèixer el balanç de la primera etapa i els projectes de futur per a aquest municipi de la Costera.

 

Pepe Barberà, alcalde de Montesa

“Amb molt menys diners que abans de la crisi manejava el PP hem aconseguit oferir una estabilitat a Montesa”

IMG_0718Enhorabona en primer lloc per la teua arribada a l’alcaldia. Imaginem que com a veí seran uns dies d’alegria.

Moltes gràcies. Per a mi és molt satisfactori ja que tant jo com Joan portàvem molt de temps lluitant contra les polítiques de la dreta. Aquesta legislatura arribàrem a un pacte de govern i puc afirmar que estic molt satisfet i content de com han transcorregut aquests dos anys. Amb molt menys diners que abans de la crisi manejava el PP hem aconseguit oferir una estabilitat a Montesa, hem recuperat dèficit i acabat l’exercici amb superàvit. Tot açò treballant per la necessitat dels veïns, anteposant-les a les grans infraestructures del passat.

El 8 de juny es va formalitzar un canvi en el qual es manté un govern progressista i una labor continuista, ja que teniu previst seguir amb la línia de treball que va obrir Joan.

Així és. Tots dos som grups que defensem més el poble i la gent que les idees que serveixen per a vanagloriar-se. Aquest pacte de govern solament implica un canvi de posicions de treball entre Joan i jo.

En els pobles més xicotets es valora més la persona que les ideologies polítiques?

Pense que sí. Jo porte pràcticament un mes i el contacte en la gent és tan habitual que el nostre treball és 24 hores, creant un gran vincle amb la població.

Com ha sigut aquest canvi de posició?

En estar en l’equip de govern al costat de Joan, havent debatut les polítiques que s’han portat endavant, no és un canvi excessiu, ja que la idea és la d’un equip. Ací no s’ha treballat a títol personal i anem a seguir així.

Fa una setmana parlàvem amb Amador Climent, alcalde socialista de Rotglà que va obtenir l’alcaldia fa també uns dies, i desitjava ser en dos anys molts alcaldes més baix aquestes sigles.

Després d’estar 10 anys en política, aquest seria el meu desig. S’han recuperat diverses posicions, sobretot en la Costera, a pesar que amb Rus els diners van on van. Les idees de progrés cal millorar-les, cal arribar més a la gent i tenim l’esperança d’anar millorant en dos anys.

Com veieu la valoració política de la gent de carrer?

A nosaltres les grans coses no ens les tiren en cara, perquè un alcalde d’un municipi de 3.000 habitants no ha generat aquests problemes. El que si que veiem és que arrosseguem uns deutes per fer unes grans infraestructures que posaria en dubte de si eren realment necessàries per al municipi. Açò ens porta al pagament d’uns interessos i factures que llastra el dia a dia de Montesa. Hem mantingut les inversions en educació, en sanitat, en seguretat social, hem millorat l’enllumenat, mantenim l’aigua potable… i seguim invertint en el que la gent valora, així com mantenir els impostos.

Un desig per als pròxims dos anys.

Més que desig, espere no desenganyar a la gent i no defraudar-los, a més de complir amb projectes de progrés.

 

Joan García, antic alcalde de Montesa

“Hem utilitzat el sentit comú i hem gestionat els diners que hi havia per als assumptes més necessaris del poble”

IMG_0723La seua arribada a l’alcaldia va suposar un canvi de tendència en el signe polític de Montesa. Com recordes eixos dies?

L’Ajuntament ha canviat en aquest temps i el primer que vam fer va ser obrir-lo al poble. Abans, hi havia unes polítiques que o em votaves o estaves contra mi. A més, hem utilitzat el sentit comú i hem gestionat els diners que hi havia per als assumptes més necessaris del poble.

En aquests dos anys s’entren amb unes idees, però després la realitat és una altra. Ha pogut complir tot el que tenies pensat?

És impossible. Hi ha gent que abans ha estat 12 anys en el govern i no ha aconseguit fer coses que volia, per la qual cosa en 2 anys és molt complicat.

Açò li proporciona un desig de tornar a ser alcalde en dos anys?

No ho tinc clar encara. És una experiència molt bonica però no m’agraden els tràmits burocràtics, que al final cansen molt a la persona. La gent es pensa que és culpa dels polítics però en realitat no s’han fet les reformes adequades per a alleugerir els tràmits. Hi ha vegades que em sent impotent per no poder fer coses que semblen senzilles.

Pensa que els municipis estan pagant els desgavells nacionals?

Els municipis estem subvencionant moltes obres i moltes coses de Conselleria… A la fi, som els que paguem per errors d’altres.

A qui pensa que trobarem en l’alcaldia si tornem en dos anys?

Si ens presentem Pepe i jo, possiblement estiguem dos anys un i dos any l’altre. Fora de bromes, molts estan sorpresos de l’equip de govern que hem format, i si la cosa segueix bé no cal descartar una futura coalició.

Com li hem dit a Pepe, transmet-nos un desig per a aquests dos anys de govern progressista que li resten a Montesa.

El meu desig és que se solucionen les coses econòmicament i se solucionen els nostres deutes amb la Conselleria i Diputació. Sense ells, el poble aniria molt més rodat.