Per un finançament just

  • L’infrafinançament dels valencians ha fet perdre a la Costera i la Canal de Navarrés més de 27 milions d’euros

Els sindicats CCOO i UGT, amb el suport del PSPV, Compromís i Podem, han convocat per aquesta vesprada una manifestació en favor d’una reforma del sistema de finançament, més inversions i el reconeixement del deute històric de la Comunitat. 

El manifest de la mobilització  destaca que cap dels sistemes de finançament han tractat amb justícia a la Comunitat, ja que cada valencià rep 237 euros menys que la mitjana de l’Estat o 839 euros menys que l’autonomia millor finançada, la qual cosa equival entre un 10% i un 29% menys de recursos, respectivament.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha fet una crida als valencians a acudir a “una festa per la reivindicació democràtica de tenir els mateixos drets que la resta d’espanyols”. A més, segons el president, “si les institucions tenen més recursos, podran actuar més i millor amb la innovació, l’economia, el medi ambient i l’actual sistema de benestar”.

La manifestació començarà a les 18 hores al carrer de Guillem de Castro i recorrerà els carrers de València fins a les Torres de Serrans.

Pèrdua de 27 milions

La Casa de Cultura de Xàtiva va acollir dimecres l’acte comarcal de presentació de la campanya “Finançament Just”. La finalitat de l’acte ha estat la crida a la participació a la manifestació d’aquest dissabte 18 de novembre a València de tota la ciutadania de la Costera i de la Canal de Navarrés, ja que es calcula que el mal finançament ha fet perdre a les comarques cada any, 21 milions d’euros en educació, sanitat i serveis socials i de 6 milions d’euros per la infrainversió estatal.

A l’acte van intervenir: Blanca Marín, secretària autonòmica d’Economia; Isaura Navarro, diputada de les Corts Valencianes; Ricardo Sixto, diputat de les Corts Generals; Manuela Pascual, secretària general CCOO Comarques Centrals; i Raül Roselló, secretari territorial Intercomarcal d’UGT PV de la Ribera, la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés.